Nyheter

”Vi måste prata mindre, tydligare och direkt till folket”

”Vi måste prata mindre, tydligare och direkt till folket”

Nyheter "Skattebetalarna har inget intresse av att betala en politisk show varje månad". Empartiet debatterar sitt förslag om begränsad talartid för kommunfullmäktiges ledamöter.

Empartiet har lämnat in ett förslag till kommunfullmäktige om att begränsa talartiden för fullmäktiges ledamöter. Detta gör vi för att kommunfullmäktiges möten präglas av långa anföranden, många repliker, utsvävningar från debattämnet och personliga dueller. Varken ledamöternas arbete, allmänhetens intresse eller det demokratiska systemet gynnas av många och långa besök i talarstolen.

Empartiet vill att begränsad talartid införs så att varje ledamot får en tidskvot att förhålla sig till i varje ärende. Några minuter för en inledande presentation och någon minut för att besvara frågor i ämnet.
Våra mål med förslaget är:
– sakligare och intressantare presentationer och debatter.
– kortare, effektivare och billigare möten. Ett kommunfullmäktigemöte kostar cirka 12 000 kronor i timmen.
– ökat intresse från allmänheten.
Empartiet har som valfråga att minska avståndet mellan kommuninvånare och beslutsfattare. Då måste vi prata mindre, prata tydligare och prata direkt till folk. Skattebetalarna har inget intresse av att betala en politisk show varje månad.
EMP:
Lennart Karlsson
Klas Gustavsson
Taggar

Dela


3 reaktioner på ”Vi måste prata mindre, tydligare och direkt till folket”

Tack EMP
Det borde vara lätt att få igenom denna motion, då det finns ett färdigt förslag. Alla partier var positiva till den, utom S.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *