Nyheter

Vi minns Leif Palm och hans bilder

Vi minns Leif Palm och hans bilder

Nyheter Som en hyllning och till minne av den store naturfotografen Leif Palm som avled den 2 mars 2016 visar vi lite av hans bilder som vi publicerat tidigare i framför allt tävlingssammanhang.

Här finns även en del bilder på Leif själv plus en del som Leif presenterat i andra sammanhang.

Leif var född den 11 maj 1945 och redan som 14-åring började han intressera sig för fotografering. 

Hans specialitet var att fotografera landskap, djur, blommor och insekter. För Leif blev naturupplevelser så småningom viktigare än bilden.

I Skillingaryds Fotoklubb blev han en av de mest framstående och vann eller placerade sig nästan alltid högt upp i prislistan.

Det var alltid ett nöje att få diskutera frågor kring foto eller järnväg med Leif. När han sedan började jobba som vaktmästare på Movalla Idrottsplats blev det än mer kontakter.

Han tyckte om att visa sina bilder och prata till dem. De skulle inte ligga i skrivbordslådan för egen räkning utan komma intresserade till del, exempelvis i olika publikationer och på Skillingaryd Nu.

En stor fotograf har tystnat men hans minne lever vidare hos alla som lärde känna honom och även kommande generationer får genom dagens digitala värld möjlighet att ta del av alla de fantastiska bilder han tog.

Här är ett urval av Leifs bilder och en del bilder på Leif själv.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *