Nyheter

Vi vill ha tätortsnära natur

Nyheter Del tre i medborgardialogen handlar om natur- och friluftsliv. "Vi föredrar Lagan, Fågelforsdammen, Fåglabäck, Trolleberget och Fårahagen"

Madeleine Larsson informerar att 300 meter ifrån där man bor har man favoritnaturen. Var är din gröna plats? Invånarna har via en digital enkät lagt till var man tycker att den gröna platsen finns i Skillingaryd.

Hanna Grönlund; ”Vi har fått in nöjdhet med tätortsnära natur, Fågelforsdammen och Lagan, Grönelund nämns särskilt, Gropabäcken, Skillingaryds Slätten, utveckla Fågelforsdammens badplats, vill ha ett grönare centrum, skatepark och kickbikebanan för de mindre barnen”. 

Jörgen Johansson (C) svarar för företagarna, föräldrarna och ungdomarna.
– Dammen är högt prioriterad, Grönelund, Trolleberget. De här är återkommande i varje diskussion. Fåglabäck, Himlabacken, Movalla, ungdomsgården i Fåglabäck. Grönområdet som är extra viktigt att bevara är dammen igen och sedan har det diskuterats Slätten, att utveckla det området som mötesplats och grönt område. Det är ett fåtal platser och det finns en samsyn från oss.

Jenny Larsen (KD) svarar för föreningar.
– Man föredrar Lagan, Fågelforsdammen, Fåglabäck, Trolleberget, Fårahagen och här är viktigt både för föreningar och boende. Vi som inte kan ta oss utanför centrum kan vi göra Slätten tillgängligt där både ungdomar och äldre samlas. Ängsmark vill vi ha det. Cykeln måste ta oss lätt och säkert fram har vi diskuterat. Vi har även ideér om var och hur vi kan bygga, men det tar vi nästa gång.

Kenth Williamsson (S) svarar för pensionärer och föreningar;
– Man kan säga att här finns många fina uppslag på trevliga ställen att promenera och röra sig på. Det som kom upp här var Alshultsskogen, om man kan göra det mer avgränsat, Trolleberget, Slätten. En del går rundan Västra lägret och ner till Östra lägret vidare till Dulebäck. Vi är många som rör oss till Grönelund och Fåglabäck/Femkampen/Stenvadet som också är väldigt trivsam. Götaströmsområdet är en viktig plats. Götaström ligger i mitten och det är en del av vattennära mötesplatser och det är viktigt att det sköts ordentligt då det växer ihop snabbt. Högabråten är en fin utsiktsplats, Dammen och Duveled väljer vi gärna. Från golfklubben är de beredda att vara med och utveckla området. Heden är viktig att bevara i framtiden.

Ann-Marie Israelsson var en av deltagarna i fullmäktigesalen

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *