Nyheter

Vida får kanadensisk huvudägare

Nyheter Vida, med produktion i bland annat Hok, köps av Canfor från Kanada

Foto från vida.se

De nuvarande ägarna har kommit överers om att sälja 70% av aktierna i bolaget till Canfor, medan de behåller resterande 30% själva och fortsätter att ansvara för den dagliga driften av koncernen. Enligt Vida kommer affären inte att påverka anläggningen i Hok.

Canfor är en av världens största producenter av sågade trävaror, pappersmassa och papper, med bas i Vancouver, Kanada. Vida har haft en relation med Canfor under flera år och ser nu möjlighet att växa och stärkas på den globala marknaden med de nya ägarna.

Under förutsättning att alla dokument blir klara och godkända, inklusive nödvändiga myndighetsgodkännanden så ska affären vara klar under första kvartalet 2019.

Canfor ska betala knappt fyra miljarder kronor för de 70% av aktierna som de förvärvar.

Vida har idag drygt 1000 anställda på 18 anläggningar runt om i Sverige. Canfor har 6500 anställda vid 38 anläggningar i Kanada och USA.

Taggar

Dela


3 reaktioner på Vida får kanadensisk huvudägare

Bedrövligt att allt mer ägande försvinner från Sverige.
Detta innebär att jag som skogsägare inte kommer att göra några affärer med Vida i fortsättningen. Den lokala förankringen försvinner. Nu blir det Södra ,Sydved eller lokala sågverk som gäller.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *