Nyheter

Vidhåller beslut om nej till bostad

Nyheter Vid miljö- och byggnämndens sammanträde fanns överklagan från Nåthultsbon som fick avslag på sin ändrad användning av sin fastighet

Kommunal nämnd vidhåller sitt tidigare beslut om att inte ge bygglov för ändrad anvädning

I slutet av januari beslutade nämnden att avslå ansökan om ändrad användning från kontor och förråd till bostad på fastigheten i Nåthult. 

Överklagan har inkommit till miljö- och byggnämnden efter deras beslut om att bygga om kontor/förrråd till bostad på fastigheten i Nåthult. 

– Vi vidhåller vårt beslut. Tillgängligheten är inte anpassad för bostad, säger Peter Sjöberg (M) ordförande i miljö- och byggnämnden.

Miljö- och byggnämnden vidhåller därmed sitt beslut och det är fortfarande inte klartecken att göra om förrådet till bostad i Nåthult. 

Till tidigare ansökan på övriga byggnader har fastighetsägaren fått in yttrande från berörd granne. I begärda grannhörandet finns att läsa; 

”När uppförandet av den stora ekonomibyggnaden skulle byggas hade jag inga synpunkter till nämnden. Däremot hade jag invändningar som framfördes till sökande att byggnaden skulle hamna för nära min gräns. Industriport för in- och utfart skulle placeras mot min gräns och manöverutrymmet skulle bli för litet. Detta negligerades av sökande och det har visat sig att min ståndpunkt då var riktigt eftersom han utan lov ianspråktagit min mark för hantering av diverse verksamheter. 

Nu måste man ta hänsyn till att det kommer att byggas tre hus i närheten och att man måste se på hur sökande skall lösa avloppsfrågan utan att påverka kommande vattentäkter för de fastigheter som redan är bildade. Vi är tveksamma till att den infiltreringen som finns är rätt placerad och dimensionerad för de tre hushåll som idag finns på tomten. Det är inte rimligt att förtäta ett boende med ytterligare två familjer på en tomt som ursprungligen är avsatt för ett boende. 

Det finns även en skogsväg som går igenom området som av gammal hävd används som väg för alla. Här finns förvisso alternativ för tyngre transporter. Till sist måste vi ställa frågan till nämnden; Hur kan det komma sig att trots vite och miljö- och byggnämndens vetskap, att permanentboende i de byggnader som ansökan gäller, har fått förekomma.

Vi har ingenting emot att det byggs på landsbygden bara det görs på rätt sätt och enligt de lagar och regler som gäller.”

Taggar

Dela


1 reaktion på Vidhåller beslut om nej till bostad

Tycker precis som det nämns att det är märkligt att permanent boende får förekomma och fortfarande i skrivande stund förekommer?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *