Nyheter

”Viktigt att Värnamo får ta del av vårdsatsning”

Nyheter Socialdemokratiska regionpolitiker framhåller vikten av en jämlik vård. 

– Från socialdemokraternas sida har fokuset varit att ha välfungerande akutsjukhus och att vi ständigt utvecklar dem. Därför har vi tillsammans med koalitionen genomfört stora investeringar på akutsjukhusen och det är jätteviktigt att Värnamo får ta del av de satsningar vi genomför, säger regionrådet Rachel De Basso (S). Montage: David Alin  [1/1]

En jämlik hälso- och sjukvård står i fokus när regionala företrädare för Socialdemokraterna sammanfattar den senaste mandatperioden.

– Tillsammans med koalitionen har vi satsat på länssjukhusen, Ryhov, Värnamo och Eksjö, för att kunna erbjuda samma möjligheter och kapacitet att erbjuda en bra vård för våra medborgare över hela länet, säger Eva Eliasson (S).

– Från socialdemokraternas sida har fokuset varit att ha välfungerande akutsjukhus och att vi ständigt utvecklar dem. Därför har vi tillsammans med koalitionen genomfört stora investeringar på akutsjukhusen och det är jätteviktigt att Värnamo får ta del av de satsningar vi genomför. Det handlar även om personalpolitik, där man som anställd har möjlighet att påverka sin arbetssituation och koalitionen genomför nu en storsatsning på att hoja lönerna för kvinnodominerade vårdyrken, säger Rachel De Basso (S), regionråd och ordförande i nämnden för folkhälsa och sjukvård i Region Jönköpings län.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *