Nyheter

Vildsvinsjakt på Store Mosse

Nyheter I december arrangerade länsstyrelsen vildsvinsjakt i nationalparken

Arkivbild

Vi skrev för några månader sedan om planerna på vildsvinsjakt på Store Mosse i syfte att minska vildsvinsstammen. Kjell Mohlin som ansvarar för det hela på länsstyrelsen menade också att det är angeläget för att lära vildsvinen att de inte är fredade bara för att de är i nationalparken. För att få veta hur det gick ringde vi upp Kjell Mohlin.

Blev det någon jakt?

– Jo det blev det, säger Kjell Mohlin som berättar att de genomförde ett jakttillfälle i december månad. De samlade ett 25-tal jägare från angränsande jaktlag och gav sig ut i nationalparken. Trots att de sökte av de gömställen som man visste om fälldes inget vildsvin.

Varför fälldes inga vildsvin?

– Det är djur som är oerhört skygga, enligt Kall Mohlin och när de var ute fanns ingen spårsnö vilket gjorde det hela svårare att lokalisera vildsvinen. Men aktiviteten var mycket uppskattad av de som deltog trots utebliven jaktlycka. På sikt kan det leda till ökad samverkan mellan jaktlagen och att man gör gemensamma insatser framöver.

Vad gör ni nu?

– Vi arbetar på som vanligt och följer utvecklingen av vildsvinsstammen, svarar Kjell Mohlin och tillägger att det kommer att genomföras en liknande jaktdag någon gång under senhösten. Förhoppningen är att det då kan komma att fällas ett och annat vildsvin.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *