Nyheter

Vill dela ut posten var tredje dag

Nyheter Tidigare godkännande på varannandagsutdelning och nu lämnar Postnord önskan om att få på sig tre dagar att leverera vår post. Uppdaterad text kl 14.30; Ministern säger nej till förslaget

Arkivfoto

Samtidigt som portot höjdes två kronor vid årsskiftet aviserar nu Postnord om att få längre tid att leverera vår post. Till Dagens Nyheter har Postnords vd AnneMarie Gardshol sagt att verksamheten måste förändras inom några år för att inte gå med miljardförlust.

Tidigare har Post- och telestyrelsen godkänt möjligheten att dela ut post varannan dag. Förslaget som kan komma att lämnas är att Postnord ska få tre dagar på sig att dela ut posten, vilket vd;n vill ha svar från regeringen senast till sommaren.

Den dansksvenska postkoncernen har under de tre senaste åren gått med förluster om totalt 2,99 miljarder kronor.

Uppdaterad kl 14.30; Energi- och digitaliseringsministern Anders Ygeman säger nej till förslaget att Postnord ska få tre dagar på sig att dela ut posten. Anders Ygeman säger till Dagens Nyheter att det han är mest orolig för i Postnords service är att ”upprätthålla en bra service på landsbygden och lantbrevbärarlinjen, det vill jag värna om.”

 

 

 

Taggar

Dela


6 reaktioner på Vill dela ut posten var tredje dag

Allt går lösas digitalt, nästan vartenda människa har dator privat, telefon, även på företag.
Man kan lösa allt digitalt på några minuter inom de flesta kategorier, även om det gäller räkningar, fakturor, bilagor, rabattkuponger, kampanjer, vykort, bilder, textdokument, avtal, däremot inte en kartong till brevlådan, jag anser att det vore mycket enklare om folk kunde hämta ut på affären, och dom som inte kan ta sig dit, har möjlighet att få det hem vart tredje dag.
Finns ingen idé att bromsa det digitala, vi har alla att vinna på det, säkrare, snabbare, mindre mellanhänder, extremt mycket mindre pappersåtgång, mindre fossila stopp brevlåda efter bredlåda. Man får även större marginal att tex inte en räkning försvinner och missar tex förfallodatum.
Nämn gärna något förutom en kartong som skulle vara anledning till manuell kostsam,miljöbov när det faktiskt finns bättre alternativ.
Att det inte helt ska tas bort är jag med på, men en bättre kombination.

Bo – det är långt ifrån alla post som går att fås i digital brevlåda! Räkningar kanske funkar, men i varje fall min post består av väldigt mycket mer än bara räkningar. Post som det inte finns digitala brevlådor till eller som av andra anledningar inte kan skickas/tas emot digitalt.
Det är ju skandal att ett så här litet och välutvecklat land som Sverige inte kan ha fungerande postgång varje dag! Alla andra länder klarar det fin-fint!

Tycker man får välja, antingen får man har tredje dag manuellt på papper, eller så får man varje dag digitalt! Så får man avväga vilket som är viktigast!

Digitalt ALLA dagar i veckan. Oftast är bara den äldre generationen som tycker det är krångligt! Men i själva verket är det busenkelt om man har lite vilja att lära sig ”nya” tekniken som funnit väldigt länge nu och bör EJ bromsas mer.
Man kan enkelt fylla i uppgifter på olika appar, hemsidor för att också säkerställa att brevet inte kommer bort i mellanhänder utan det skickas digitalt direkt till mottagaren. Det går betydligt snabbare också. Man har informationen på någon enstaka minut i digital brevlåda. Och man slipper allt detta slöseri med papper vilket skulle spara oändligt på miljö inom företag som privatperson och mindre ”brännbart” som ska sorteras på olika sätt!! Man slipper även bilar som åker runt på fossila bränslen från brevlåda till brevlåda.
Analogt måste också finnas kvar som säkerhet om det digitala skulle slås ut på ett eller annat sätt! Men i betydligt mindre omfattning är min bestämda uppfattning!
Det krävs en person att skicka ut hundratusentals Mail med ett enkelt knapptryck mot det manuella system vi har idag, som för vissa blivit bättre och bör blir bättre inom företagsverksamhet!

posten kommer ju inte fram. Händer allt för sällan att räkningar inte kommer . Om brevbärarna inte slarvar bort posten så får de lite mer att dela ut .

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *