Nyheter

Vill du spela piano?

Nyheter Under höstlovet har Svenska kyrkan en aktivitet för barn där man kan få testa på att spela piano.

Det är de båda kyrkomusikerna Ellinor Norberg och Håkan Sparf som kommer att hålla i aktiviteten där barnen från förskoleklass eller äldre får information om hur det går till att vara pianoelev i kyrkan. Man kommer att få testa att spela och man kommer att få leka fram melodier på olika vis.

– Det är en lång tradition att kyrkan erbjuder musikundervisning i bland annat orgel och piano. Vi vill med den här höstlovsaktiviteten slå ett extra slag för att spela piano. Det är bara att komma och testa på om det kan vara något som man är intresserad av, hälsar Håkan Sparf, men det är bra om man anmäler sig på mail eller sms så vi vet hur många vi blir och hur mycket fika vi ska fixa med.

En av pianoeleverna i kyrkan är Klara Sparrenholt som har spelat piano i kyrkan i två år. Klara går i nian på Hjortsjöskolan.

Varför valde du att börja spela just i kyrkan?

– Det kändes inte så riggat utan lite friare på något sätt, berättar Klara. 

Varför valde du att börja spela just piano?

– Från början var det nog mamma som tyckte att jag skulle börja för hon har spelat länge men jag tyckte att det var roligt att spela. 

När jag lämnar Vaggeryds kyrka för att åka till nästa intervju hör jag pianot avlägset klinga ut i kyrkans akustik. Tänk att kunna spela så fint.

Klara Sparrenholt är pianoelev i Svenska kyrkan.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *