Nyheter

Vill förlänga avtalet med kommunen

Nyheter Önskan om förlängt avtal fram till 2050 vid Båramoterminalen mellan Skillingaryd och Vaggeryd har kommit på kommunstyrelsens arbetsutskotts bord

Arrendeavtalet mellan PGF och Vaggeryds undertecknades i november 2009 och sträcker sig till 2025. Redan nu önskar företaget förlänga kontraktet till 2050 med samma pris och villkor.

Tjänsteman på kommunen rekommenderar inte att förlänga arrenderättsavtalet redan nu då bland annat  markpriset och användandet av ytan för bolaget skulle baseras på kommunens situation, markvärde och lagstiftningen som var 41 år tidigare, det vill säga 2009.

– Vi värnar givetvis om deras verksamheten och nu var företaget här och redogjorde för hur de ser på framtiden. Vi får återkomma i ärendet, men det finns tankar om framtiden och man måste träffas och ha dialog, säger Kenth Williamsson (S).

– Vi har bokat upp nya möten med kommunens samhällsutvecklare. Företaget vill utveckla och vi har framåtanda. Vi är överens om bolagets vikt och så här kommer vi att möta framtiden. Bra förslag med gemensamma lösningar. Vi kommer fortsätta diskutera det här, men till 2050 kanske vi inte kan ta beslut på ännu, menar Gert Jonsson (M) kommunstyrelsens ordförande.

Kenth (S) avslutar med att det är ”ingen ko på isen” än, då nuvarande arrendeavtal gäller i 7 år till.

Arkivbild över Båramoterminalen

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *