Nyheter

Vill ge föräldrar en välkomstpremie för nyfödda barn

Nyheter Kristna Värdepartiet som ställer upp i alla tre valen har rört upp en del känslor för vad man står för. I dagarna har de varit och kampanjat i Vaggeryds kommun. Bland annat har man en nollvision av aborter och man vill ge en välkomstpremie till varje nyfött barn. – Vi står för människovärdet i alla delar. Från födsel till död, säger Mats Hedenby.

Anders Göth och Mats Hedenby. Foto: Henrik Skoglund

Under tisdagen stod Kristna Värdepartiet på torget i Skillingaryd. Ett parti som varit lite omstritt, bland annat på grund av dess inställning till abort.
– Vi är kända för att vara abortmotståndare, men vår retorik är målsättning noll. Det betyder att vi vill skapa en politik där kvinnan får ett val i ett läge där de ska göra en abort. I dag får de flesta frågan ”Ska du göra en abort?”, vi tycker att om det är en ung människa så ska den få hjälp med barnpassning, skolstöd och med ekonomi. Vi vill ge alla en ärlig och schysst chans, berättar Mats Hedenby som är partiordförande i Stockholms län.
– Vi vill skapa incitament för att minska aborttalet. Det är 36 000 aborter om året i Sverige. Någonstans måste ett samhälle börja ifrågasätta det. Det kostar 550 miljoner om året, man måste börja tala om det.

Bland förslagen finns att mannen ska betala aborten och att det ska bli en välkomstpremie för varje nyfött barn.

En annan fråga för partiet är att man anser att föräldrar till barn har väldigt liten chans att påverka de värderingar förskolan ger barnen.
– Vi upplever som parti att Sverige är på ett lutande plan. Vi tycker att det sluttar ner i en avmoralisering och det finns saker vi måste tordas tala om. Barn ska kunna vara hemma. En förskolepeng kostar 15 000 per barn, vi tycker att en familj ska få 11 000 skattefritt för ett barn för att ta hand om det själv hemma. Då har man kanske råd att ta hand om sina egna barn.

”Påtvingat av samhället”

Mats Hedenby menar att förskolan har en uppfostringsmetod där inte föräldrar kan vara med och välja. Han säger att det inte finns i skolans uppdrag att ideologifostra barnen.
– Vi är inte en kyrka, vi är ett parti, men vi träffar kristna grupper som katoliker, ortodoxa och syriskt ortodoxa. De här grupperna vill inte veta av det här.
– Muslimer vill inte ha HBTQ, men det blir påtvingat av samhället. Överallt finns det regnbågsflaggor och varenda kommun ska HBTQ-certifieras. Jag menar, RFSL är en liten förening, men det är den som äter mest av våra skattepengar när det gäller föreningar.

Anders Göth står på listan för partiet till kommunalvalet och han berättar att de kristna värdena gäller inom alla politiska områden.
– Vare sig det gäller miljö, trafik eller något annat så är det människovärdet som ligger i botten.

Taggar

Dela


12 reaktioner på Vill ge föräldrar en välkomstpremie för nyfödda barn

”– Muslimer vill inte ha HBTQ, men det blir påtvingat av samhället”

Undrar hur man tog reda på detta. Frågade man kort och gott muslimerna: Vill ni ha HBTQ?

Äntligen ett modernt parti med fräscha åsikter. Kan vi inte plocka bort kvinnors rösträtt också? Skrämmande 🙈

Detta är ju en fascistisk familjepolitik sedan får Kristna Värdepartiet kalla det vad de vill.

”Fascistisk familjepolitik” blir det väl om familjerna inte har någon som helst rätt att själva bestämma hur de vill ha det?
Det här är tvärtom – och grunden är människovärdet.

Idiotiskt. Tänk på alla dem som inte kan få barn. Vart hamnar de på listan? Ska de få böta för att de inte kan bidraga till samhällets tillväxt?!

Vad menar du? Var någonstans i texten framkommer det att barnlösa par ska böta?
Barnlösa par brukar ju adoptera, om de får.

Jag antar att partihögkvarteret ligger vid närmsta fornlämning? Kolla vad som händer med aborträtten i USA!

Så du menar att de länder i världen, där abort inte förekommer, lever kvar i stenåldern? Hoppas någon raderar din rasistiska kommentar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *