Nyheter

Vill ge kommunskyttarna ersättning

Nyheter Vid kommunfullmäktiges sammanträde under måndagskvällen lämnades ett medborgarförslag in om ersättning till viltvårdarna i kommunen.

I medborgarförslaget finns ett förslag att ge kommunskyttarna en fast månadsersättning på exempelvis 2 000 kronor. 

– De personer som sköter denna viltvård har i dag nästintill ingen ersättning och åker genom kommunen med egna bilar och med egen utrustning. För att få ersättning skall de skicka in en blankett i efterhand som de upplever som krånglig. Detta kan kvarstå, men de bör ha någon form av grundersättning. De gör en viktig insats genom att hålla skadedjur såsom grävling, räv, fåglar med flera djur borta från olämpliga ställen samt skjut av skadade, lidande och aggressiva djur, skriver kommuninvånaren från Vaggeryd som lämnade in medborgarförslaget. 

Kommunfullmäktige beslutade att lämna förslaget vidare till kommunstyrelsen. 

Arkivbild från skyttebana

Taggar

1 reaktion på Vill ge kommunskyttarna ersättning

Kommunskytt svarar;
Inget fel på ersättningen som vi får av miljö/tekniska/privatpersoner får betala ur egen ficka. Och 2 000 kronor försvinner fort om någon ska ta ledigt från jobbet. Det som troligtvis startat detta är att kommunen är ovillig att köpa in fällor till grävling o dylikt det står inte i deras stadgar att de ska hålla med dessa. Det står heller inte i våra föreskrifter som kommunskyttar att vi ska tillhandahålla fällor av något slag. När det är som värst dan det höra av sig 2-3 med behov av fälla. Mitt förslag är att kommunen köper fällor och förvarar dem på kommunförrådet så kan den som är i behov låna där. Sedan när problemet är fångat kan personen kontakta kommunskytten så ordnar vi detta.
Det kan ju dröja en vecka eller mer innan till exempel en grävling går in i fällan, och då är det ju bättre att den som har problem håller koll på den med mat och dylikt.
Om inte jag har helt fel så har var och en jakträtt på sin egen tomt. Men man får inte flytta eller skjuta själv. Så fånga och ring.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *