Nyheter

Vill göra Lagan farbar

Nyheter Avsikten med denna motion är att på ett enkelt sätt bidra till en attraktivare kommun, säger Lennart "Charlie" Karlsson som lämnar in motion till fullmäktige ikväll.

Lennart "Charlie" Karlsson lämnar motion till fullmäktige ikväll

Motionen lyder så här:

Jag vill att Vaggeryds kommun gör Lagan farbar med kanot och båt från Kvarnen via Hjortsjöån ut i Hjortsjön.

För att göra detta möjligt krävs endast enkla åtgärder till en väldigt låg kostnad för att höja attraktiviteten, framför allt för de människor som redan bor i Vaggeryds kommun.

Genom att ta bort hinder som nedfallna träd och göra fördjupningar under de broar som grusats upp så det blivit för grunt för kanoting, vid Södra Park-bron, bron vid Talludden och Hjortabron.

En sådan kanottur vore något att presentera i en turistbroschyr. Huvudsyftet är att utnyttja den pärla som Lagan utgör och som vi har fått till skänks.

Observera! Detta förslag är helt fristående och har inte med tankarna kring mötesplats Lagan att göra.

Härmed föreslår jag att fullmäktige ger i uppdrag till tekniska kontoret att skyndsamt starta detta arbete för att göra Lagan farbar för kanoter och mindre båtar från Kvarnen till Hjortsjön.

Lennart Charlie Karlsson (politisk obunden)
Vaggeryd

Taggar

Dela


6 reaktioner på Vill göra Lagan farbar

Jättebra med underhåll och skötsel av vattendragen! Det går dock redan idag utmärkt att paddla i stora delar av de beskrivna vattendragen. Det görs nästan årligen av bl.a. UV-scouterna. Lite grunt och igenväxt på vissa håll kanske…

Finns redan ett godtjänt förslag som ligger hos Hans Göransson om att röja upp Lagan o göra den framkomlig för kanot , kansk bättre att ligga på honom om detta istället för att lägga samma förslag igen / Per

Tänk vad härligt om man kunde paddla hela vägen från Fengen och Sandsjön vidare till Vaggeryd och Skillingaryd och ………

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *