Nyheter

Vill ha dämpad hastighet utanför Stjärnfabriken

Nyheter I en motion till kommunfullmäktige föreslår Empartiet att kommunen utreder och inför hastighetsdämpande åtgärder utanför den dagliga verksamheten Stjärnfabriken i Skillingaryd… 

I motionen som överlämnades till kommunfullmäktiges senaste sammanträde finns att läsa: ”Det finns behov av hastighetsdämpande åtgärder utanför den dagliga verksamheten Stjärnfabriken på Smedjegatan i Skillingaryd”.

Empartiet med Klas Gustavsson och Lennart Karlsson i spetsen föreslår att kommunen utreder och inför hastighetsdämpande åtgärder vid Smedjegatan i Skillingaryd utanför den dagliga verksamheten Stjärnfabriken. 

Kommunfullmäktiges ledamöter godkände motionen och lämnade över den till kommunstyrelsen för beredning. 

Taggar

Dela


8 reaktioner på Vill ha dämpad hastighet utanför Stjärnfabriken

Någon som vet vem som lämnat detta förslag?
Han eller hon borde nog prata med väljarna om vad de vill.

Men vad är problemet då?
Det är väl bara ha sänkt hastighet där behovet finns.
Det är behov utanför Stjärnfabriken och på Valdshultsvägen och säkert på flera andra ställen i kommunen.
Det är väl jättebra att man uppmärksamma och agera innan olyckor sker.
Så sänk hastigheten överallt där behovet finns. Tack!

Liselotte

Stjärnfabriiken är en daglig verksamhet för personer som tillhör LSS. Det innebär att man har olika typer av handikapp som gör att man ofta har svårigheter med uppmärksamhet i trafiken. Vi i personalen upplever ofta olyckstillbud som nästan alltid beror på för hög hastighet bland bilar och större fordon. Detta förslaget är viktigt och vi hoppas verkligen att hastigheten sänks innan det händer en allvarlig olycka.

Men alltså vad? Är detta ett skämt? Hur kan man prioritera sänkt hastighet på ett sådant ställe när det finns andra ställen i Skillingaryd som är i mycket större behov av sänkt hastighet?

Jaså där anser man alltså att sänkt hastighet är viktigare än exempelvis på Valdshultsvägen, där många barn vistas på vägen till och från skolan? Där lastbilar, timmerbilar och andra fordon ofta susar förbi i mer än de tillåtna 50 kilometer i timmen. Prioriteringar…
Ska bli spännande att följa om detta går igenom för då blir jag mörkrädd på riktigt.

Intressant, när andra vägar i Skillingaryd som kommit in som förslag för dämpad hastighet, så har det hamnat i papperskorgen direkt..
Minns att jag läste något om Valdshultsvägen, men var dessvärre varken nån lokal kändis eller företagare som lämnade in den motionen.

Ja just det. Jag minns också detta. Hur kommer det sig att inget hände då? Har det hänt något där fram tills idag?

Mvh Kim

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *