Nyheter

Vill ha fler parkeringar runt Hjortsjöskolan

Nyheter Ett medborgarförslag lämnades under måndagen in till kommunfullmäktige. 

När ersättningslokalerna till mellanstadiet kom upp på parkeringen intill Hjortsjöskolan efterlyser medborgaren fler parkeringar. 

– Det behövs när vi ska hämta och lämna barnen. Vi får varje vecka ut lappar om att man inte får hämta och lämna samt att man ska parkera och vända bilen där det inte ens finns plats. Detta är ohållbart då man har barn på olika skolor och skall hinna hämta dem. Jag förstår att personalen också vill parkera nära sina jobb, men simhallens parkering måste väl ändå vara till för deras gäster också. I dagsläget skulle det blir kaos om simskolan drar igång, för det finns inga parkeringar kvar då all personal till skolorna har parkerat där. Om alla föräldrar börjar parkera i vändzoner och utmed gatorna så finns det ju ännu mindre möjligheter för oss föräldrar att hämta våra barn. Kan man inte göra snedparkeringar vid Jönköpingsvägen mellan skolbyggnaderna och vägen? Då skulle det möjliggöra mer yta för oss andra. Detta är bara ett förslag men parkeringssituationen måste lösas, skriver Vaggerydsbon i sitt förslag till kommunen. 

Under kommunfullmäktige beslutade ledamöterna att remittera medborgarförslaget till tekniska nämnden för beredning och beslut. 

Parkeringsplatser är det ont om vid skola. Arkivbild

Taggar

5 reaktioner på Vill ha fler parkeringar runt Hjortsjöskolan

Vart tänker du att skolpersonalen skall parkera då?
Ut med vägarna är ju långt från smart. Närmaste större parkeringen om simhallen in ska räknas, är ju kyrkor och Ica-parkeringen. Då blir det ju fel där också.
Förstår din frustration helt klart. Men skolpersonalen har nog inget annat val nu. Sedan de blev av med parkeringen.
Snedparkering utmed Jönköpingsvägen kommer ju att bli livsfarligt.
Där är ju inte så brett så då få ju folk backa rätt ut på Jönköpingsvägen

Olika förslag:

Använda asfaltsremsan mellan Nådastigen och fotbollsplanen vid familjecentralen.

Skateboardrampen – riv eller flytta.

Ytor vid gamla Smartcitybil och skog däromkring

Kyrkans parkering, AME

Vändplanen vid badhuset. Gör den större så man kan snurra runt med bilen vid lämning, avlastar. Sätt gärna staket runt, flytta cykelparkeringen.

Skaffa ett cykelprogram till kommunanställda.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *