Nyheter

Vill ha jämnare byggnation

Nyheter Liberalerna motionerar om ett jämnare bostadsbyggande i Vaggeryds kommun.

Andemeningen är att man inte ska bygga så mycket i Vaggeryds som man gör utan sprida byggandet till Skillingaryd och även de mindre orterna.

Motionen från Ewa Magnusson (L) och Atcha Adinda (L) lyder så här:
Fullmäktige har ambitionen att hela kommunen ska leva. Vaggeryd och Skillingaryd ska inte utvecklingsmässigt dra ifrån varandra. Även våra små orter som Klevshult, Byarum, Hok, Åker, Svenarum, Bondstorp ska få utvecklas.

Vi föreslår att:
Fullmäktige ger ägardirektiv till det kommunägda bostadsbolaget Vsbo att bygga jämnare i de två tätorterna och även ett visst antal i Klevshult, Byarum och Hok som ligger strategiskt bra till för pendling till både Jönköping och Värnamo.

Taggar

12 reaktioner på Vill ha jämnare byggnation

Mycket bra.
Hoppas att det ska bli möjligt att genomföra.
Men dessvärre tvivlar jag, för inom VSBO är motståndet kompakt mot sådana idéer.
Jag ser ändå fram emot övriga politiker att tydligt visa att de ställer upp på detta.

Äntligen någon med sunt förnuft önskar det var någon av er som basade för VSbo inte en som bara har Vaggeryd i åtanke Skillingaryd släpar efter när det gäller lägenheter

Rebecka.
Jag förstår du försöker vara ironisk.
Annars har du ovanligt dålig koll på saker du har synpunkter på.
VSBO har en kö du kan kolla upp på deras hemsida. Där är och har varit i princip tomt i åratal.
Ring dom gärna och fråga hur lång kön till bostad i Skillingaryd är.
Man kan dessutom just nu läsa att VSBO har högsta hyrorna i Jönköpings län. Då också Jönköping inräknat.
Varför inte också försöka bygga billigt?
VSBO sköts absolut inte på ett bra sätt.

Hoppsan Ewa och Salle. Håller med er till 100 procent. Men ni har en partikollega i Jerry Karlsson som inte ens vill satsa på en cykelpump i Skillingaryd utan bara i Vaggeryd. Hur går detta ihop?

Bra, fler och tydligare ägardirektiv från politiken till VSBo! Men det gäller att ta höjd för de ekonomiska konsekvenser det får för bolaget. Och så måste man göra Skillingaryd intressant att bo i. På tal om bibliotek och sånt.

Det är så det går till allt till Vaggeryd så blir Skillingaryd ointressant en planerad dödsstöt det gäller för politiker att visa vad de står för och det ska inte vara tomma löften
Kan inte tänka mig att stå i kö för de bostäder som finns nu
Bygg ett hus lika som det som byggdes i V-Ryd i närheten av Biografen det ser bra ut utifrån iallafall
Man får hoppas på Mejeriet men ska visst bli 55+

Man kan tycka mycket om mycket men fakta är att VSBO har fler lägenheter i Skillingaryd än i Vaggeryd. Man kan säkert försöka flytta Skillingaryd norr ut så att byn hamnar lite närmre Jkpg. Privata aktörer bygger där det finns efterfrågan( verkar som många glömmer det)

Så länge vi har ett så dominerande kommunalt bostadsbolag så lär det se ut så här. Sälj av lite av beståndet och få loss kapital till nybyggen. Är ju inte vettigt att gå in med 1 mille av skattepengar som smörjmedel! Släpp de tomter som finms så att de privata har en chans att fundera på att utveckla Skillingaryd. Och precis som nån skrev så här VSBO mest lägenheter i Skryd och åxå länets dyraste hyror. Bättre vi lägger kraft på sådana här saker än offentliga cykelpumoar till skyhöga kostnader, i minbvärld är det inte en kommunal sak över huvud taget!

Dagens fakta gällande lediga lägenheter på VSBO:s hemsida; 1 st i Skillingaryd o 1 st i Vaggeryd.
Eftersom man systematiskt undvikit att bygga i Skillingaryd, har ju detta påverkat handel och service osv. Det är viktigt att vi får växa i invånarantal för att kunna behålla och utöka detta.
Mycket bra av Liberalerna att lyfta denna fråga som är så viktig.
Bygg ihop vår kommun istället för att sträva norrut!

Verkligen dags att denna fråga kommer upp till ytan. Våra politiker som skulle ta tag i frågan om hur byggnationen i kommunen skulle fördelas har inget att säga till om. ”Dom som bestämmer sitter i Vaggeryd ” och efter den pipan skall den styras. Att hyrorna är högst i regionen är inte alls konstigt. Hur kom ”Smultronet” till. En felsatsning där man fick subventionera för tomma lägenheter som inte gick att hyra ut — inte för att– som VSbos ledning påstod inte ville betala, utan för att de inte hade råd. Ombyggnaden på Slätten, med en massa tomma lägenheter en längre tid kostade också. Sedan har vi hela historien om fåglabäcksområdet. vad det kostade att förstöra? Jag kan inte tänka mig att det var majoritet från Skillingaryd som ville förstöra det vackra naturområdet.
Man kan också fundera över varför det står två fallfärdiga torgstånd på torget till allmänt förtret, men att den vackra telefonkiosken som prydde torget helt plötsligt försvann, NORRUT kan sätta igång funderingar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *