Nyheter

Önskar kolonilotter

Nyheter En motion från Klas Gustavsson (EMP) har anlänt till kommunfullmäktige om önskan om kolonilotter i Skillingaryd.

Arkivfoto

Motionen som lämnades in under måndagens kommunfullmäktige lyder som följer;

”Kolonilotter i Skillingaryd.

Trädgårdsodling är en del av det svenska kulturarvet. Odling i föreningsform betyder trivsam samvaro, utvecklande gemenskap och inte minst frisk luft, motion och en härlig känsla av att kunna plocka och äta det som man själv odlat. idag har även trädgårdsodling ett folkbildande syfte för högre beredskap och självförsörjning.

Vaggeryds kommun har möjlighet att ge invånarna ytterligare tillgänglighet till trädgårdsodling genom att skapa kolonilotter i Skillingaryd. Kolonilotter kan även nyttjas av kommunens sociala verksamheter.

Jag yrkar;
Att Vaggeryds kommun upprättar kolonilotter i Skillingaryd för uthyrning till privatpersoner och kommunal verksamhet. Kolonilotter ska samordnas i föreningsform.
Att Vaggeryds kommun utreder möjligheten till att lokalföreningen kan utnyttjas av kommunens sociala verksamheter. Placering och utformning av kolonilotterna skall då beaktas med hänsyn till aktuella verksamheter och brukare”

Kommunfullmäktige beslutade att motionen lämnades till kommunstyrelsens för beredning.

Taggar

Dela


2 reaktioner på Önskar kolonilotter

Kolonilotter är fantastiskt för de människor som sitter fast i en lägenhet…Hade som barn en kolonilott med stuga i Malmö. Vilken fristad det var. Vilken instans kan man lämna in en intresseanmälan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *