Nyheter

Vill ha svar om Stigamo

Nyheter Hur mycket har kommit in på tomtförsäljningen och vart går pengarna till? Det undrade Klas Gustavsson (EMP) under kommunfullmäktige och Gert Jonsson (M) kommunstyrelsens ordförande fick interpellationen på sitt bord

Arkivfoto

Motiveringen till interpellationen är ställd för att industriområdet Stigamo är kommunens största investering och risktagande någonsin, menar Klas Gustavsson (EMP) samt att arbetet med att göra industritomter har varit kostsamt och svåröverskådligt.

Klas Gustavsson (EMP) undrar:

Hur mycket pengar har kommit in på tomtförsäljning?

Vart går inkomsten från tomförsäljningen?

Hur många tomter finns att sälja?

Klas Gustavsson (EMP) fick inget svar under gårdagskvällen utan lämnades över till kommunstyrelsens ordförande Gert Jonsson (M) för besvarande vid nästkommande fullmäktige, som är i slutet av januari….

Taggar

Dela


11 reaktioner på Vill ha svar om Stigamo

Sven läs budget. Cirka 600–650 miljoner skatteintäkter och 200–250 miljoner i bidrag får vår kommun. Vi får också stora minus.
Om man ska prata risker finns det inte risker så länge man garanterat får in pengarna ändå via bidrag.

Tycker det vore dags för ” komungranskarna” att gräva lite i det här.
Att det är så många intressenter har vi hört bra länge nu.
Känns som det är för mycket som går fel, bara tystas ned och bortförklaras.

Den enda företaget som hittills går med vinst är väl de privata bergkrossföretaget som finns på området Stigamo.
Vaggeryds kommun är världsmästare på terrassering utav mark och de verkar vara ett självändamål att minska sin eventuella överskott på det sättet. Tidigare var det bostadsområde Fåglabäck som var utsatt och nu verkar de vara industriområdet Stigamo som är föremålet för tjänstemännens omsorg.

Bergkrossföretaget har gjort lysande vinster på att sälja bergkross till alla etableringar på Jönköpings sida. Tack vare Vaggeryds kommuns offervilja.

Det första kommunen borde göra är att sälja den ” fantastiska” gula stålställningen som kostade några
100 000 kronor.Skrotvärdet är förmodligen några hundralappar. Dessa pengar kunde lagts lagts på äldrevården. Väldigt konstigt att inget händer på detta industriområde. Det verkar ju som företagen står på kö för att etablera sig här.

Kan upplysa om att det finns två konstverk på området som är byggda av gula stålrör. Dels en som har formen av en pyramid, dels en som en kupol. Har sett nån uppgift på 300 000 kronor i kostnad för båda…

Finns det några risker som kommun när man får 35 procent procent av sin inkomster via bidrag?
Inga företag eller privatekonomier går att driva på det sättet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *