Nyheter

Vill införa parkeringsavgifter

Nyheter Ett medborgarförslag från Crister Krusing lämnades in till kommunfullmäktige

Arkivfoto; Crister är en flitig medborgare att lämna in förslag

Crister Krusing från Skillingaryd vill införa parkeringsavgifter på kommunala gator och torg vilket han lämnade in ett medborgarförslag på till måndagens kommunfullmäktige.

Pengarna som kommer in från parkeringsavgifterna skulle kunna stötta kommunala verksamheten så att det inte behöver effektiviseras i de kommunala förvaltningarna, då det gått så långt att det blivit försämringar i LSS och egenavgifter för kompressionsprodukter som drabbar ofta sjuka som vanligen använder eller behöver utnyttja hjälpen.

Crister nämner också i sitt medborgarförslag att det finns inte en majoritet som vill höja skatten så det finns resurser att ha det så bra som vi har det. ”Och budgeten räcker tydligen inte, men med detta kan kommunen få en till inkomstkälla så att inte fler försämringar inom förvaltningarna behöver ske. Arbetslösheten ökar och inkomsterna till kommunen blir mindre”.

Medborgarförslaget lämnades till kommunstyrelsen.

Taggar

Dela


13 reaktioner på Vill införa parkeringsavgifter

Crister! du pratar om försämringar för de sjuka det har varit försämringar för pensionärer hela tiden och när du nämner skatt då får de betala igen fast de får vända på varje krona men kommunen har råd att anställa en tjänsteman utifrån som får 93 tusen i månaden då finns det pengar .

Det är roligt att det engagera så många när det gäller försämringar för ’vanligt folk’ men tråkigt att det inte hörs när det drabbar försämringar för sjuka personer då får man stå själv och det var ju tråkigt att det blev sämre visst skulle det behövts en skatte höjning jag har aldrig tidigare sett så många annonser om jobb i Vaggeryds kommun det behövs tydligen bättre löner och då dra ner budgeten för förvaltningarna. Det kanske var bättre att höja skatten lite och ska man också betala för den miljard vi har i skuld så behövs pengar.

Parkeringsavgifter ja för vem de kommun anställda brukar få parkerings kort så de kan parkera gratis vart de vill det blir vi vanliga skattebetalare som skulle få betala igen inte bara p-avgift utan eventuella p- böter om man överskrider tiden då blir det mycket dyrare det hände i kommunen att folk parkerade utanför samhället på en liten gräsplätt och fick p- böter det är en jäkla- påhitt.Kommunen får tillräckligt med skattemedel så de borde lära sig att hushålla med dom pengar.

Skatten är väl det mest rättvisa så alla får vara med o betala Höga taxor på el o vatten, sophämtning är dold skatt

Skall parkeringsavgifter tas ut krävs också att man anlitar ett parkeringsvaktsföretag. Jag tror inte kostnaden för det kontra intäkterna från parkeringsavgifter livar med varandra i lilla Skillingaryd.

Ett sånt förslag i lilla Skillingaryd… Lägg in bättre och sköt ekonomin i Vaggeryds kommun.

Håller absolut med,finns annat att spara in på i denna kommun. Parkeringsavgifter i lilla Skillingaryd,nej helt galet.

Vi har problem med butiksnedläggningar och utarmning av centrum i våra samhällen. Men gratis och lätt tillgänglig parkering är en konkurrensfördel i förhållande till exempelvis Jönköping. Den konkurrensfördelen behöver vi. Så tänk bara inte tanken på parkeringsavgifter.

Varför ens komma på en sån tanke, parkeringen har aldrig varit nått problem i vår kommun.
Viktigare är väl att få vägarna saltade i vår kommun

Parkeringsavgifter drabbar ju de som är i behov av LSS, sjuka och gamla som ofta behöver ta sig fram m bil men har en redan ansträngd ekonomi. Dåligt förslag anser jag. Finns betydligt bättre sätt att få in pengar på.

Människor har mindre pengar i fickan, arbetslösheten ökar och då ska lösningen vara parkeringsavgifter? Nja, det rimmar inte riktigt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *