Nyheter

Vill införa tiggeriförbud

Nyheter Ett medborgarförslag från en Vaggerydsbo har inkommit till kommunfullmäktige.

Medborgarförslaget finns här i sin helhet;

”Jag föreslår kommunfullmäktige besluta att det införs ett förbud mot tiggeri i kommunen. Det är ett problem. De hämtas upp av någon på kvällen som kör oförsäkrade och avställda bilar. Det är en form av organiserad människohandel där fattiga människor utnyttjas”

Medborgarförslaget lämnades till kommunstyrelsen för beredning.

Taggar

Dela


11 reaktioner på Vill införa tiggeriförbud

Jag är ingift i en romsk familj från Rumänien. Jag känner till omständigheterna i detta. Rumänien har ett bra program för att integrera romerna i samhället. Min fru som har romsk bakgrund har en svensk examen i matematik och arbetar som speciallärare i Sverige. Vår son gör karriär i IT-branschen. Hennes familj har lämnat det romska livet. Rumänien ser tiggeriet i andra länder som det största problemet som hindrar integrationen. Den okunskap och den attityd du uttrycker skapar ett oerhört lidande och kedjar fast romerna i tiggeri och armod. Kan du inte hitta något annat sätt att godhetsmanifestera?

Jag har aldrig direkt stört mig på tiggarna men för en vecka sedan när jag och min 11-åriga dotter var i en butik så när vi kom ut ifrån den, på väg mot bilen så märkte jag hur tiggaren försökte få kontakt med min dotter och få med sig henne. Som tur va så reagerade jag och röt ifrån samtidigt som jag sa till min dotter att skynda sig mot vår bil. Min dotter får inte under några omständigheter nu gå till affärerna efter skolan själv då jag tänker på vad som kunde hänt om jag inte varit med.

Så det är alltså ok att göra som Ica skillingaryd gjort?! Tiggaren där sitter inne i butiken hjälper till med diverse saker o hämta gratis kaffe?!
Nä förbjud tiggeri

PRATA med dem istället för OM dem, jag är säker på att alla som kritiserar tiggarna inte har försökt att prata med dem, de har en bakgrund, en historia som kan vara lärande för oss alla, och de är människor av kött och blod precis som Du och jag, och det finns tolkhjälp om du inte förstår språket.

Per, det är ju det vi gör! Tycker du att dessa stackars människor ska fortsätta att utnyttjas? Tror du att de pengar de får in hamnar i deras egna fickor? De går till kriminalitet. Det är tiggarna vi vill värna om, det handlar om människohandel. Tänk en gång till innan DU skriver. Och framförallt LÄS en gång till innan du kommenterar!

Jag både läser och begrundar innan jag skriver
Ett tiggeriförbud hjälper inte de som sitter o tigger men det kanske hjälper mot dåligt samvete från de personer som inte tycker att tiggare ska störa gatubilden Med vänlig hälsning, Per

Men snälla tänk en gång till innan ni skriver här
Visa medmänsklighet till dessa utsatta människor för jag tror ingen vill sitta o tigga och vad skulle ett förbud göra mot dessa utsatta människor

Inte en dag för tidigt. När ska kommunen få upp ögonen för att det pågår människohandel och slaveri varenda dag? Politikerna handlar också i affärerna så de måste ha sett detta. Precis som det står i förslaget så är det avställda bilar som varje kväll hämtar upp pengarna och kör iväg tiggarna. Vill man se med egna ögon så kan man hålla utkik runt kl 18 vid affärerna, det är då tiggarna slutar jobba och hämtas upp. Hemskt att detta får pågå helt öppet och att kommuninvånare gynnar verksamheten. Pengarna går inte till den utsatte tiggaren, de går till kriminell verksamhet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *