Nyheter

Vill kommunen köpa fastigheten?

Nyheter Gästgivaren 2, före detta Swedbankshuset i Skillingaryd, finns idag uppe på diskussion under kommunstyrelsens arbetsutskott.

"Gamla bankhuset" i folkmun. Blir det en kommunal byggnad nu? Och vad ska den användas till?

Under dagens sammanträde diskuterar kommunens politiker om eventuellt köp av gamla Swedbankshuset i Skillingaryd. Köpeskillningen är än så länge okänd, men kan röra sig om mellan 5 – 10 miljoner kronor. Huset har, förutom bra läge intill nya trygghetsboendet, lägenheter, förskola, företag, föreningar samt arkiv och ägs av PHL Fastigheter i Vaggeryd.

Texten uppdateras.

 

Taggar

10 reaktioner på Vill kommunen köpa fastigheten?

Klart PHL vill sälja till kommunen. Ingen annan lär vilja köpa. Att hyra ut lägenheterna är en baggis, men resterande delar kommer bara stå tomma. Därför PHL vill sälja, hade det varit lönsamt att fortsätta äga hade de gjort det. Vad finns det för verksamhet som kan tänkas etableras där och betala marknadsmässig hyra?

Klart att marken är attraktiv men inte för 5-10 miljoner.

KÖP EJ!

Varför inte använda hela huset till undomsverksamhet? Fritidsgård på bottenplan, fältare och kanske ungdomsmottagning på de andra våningarna? Eller något åt det hållet i alla fall. Är det nåt kommunen behöver göra så är det att satsa på ungdomsverksamheten och få ordning på den.
Alternativet kan va samlingslokal för pensionärer med kafé, bingo, dans etc. Bra läge, många möjligheter om man bara vill och vågar satsa!

Vi har precis byggt en ungdomsgård i kvarteret bakom med långt kontrakt. Men priset är för högt bara.

Lars Seger jag vet det. Men jag tycker ändå att ungdomarna förtjänar ett samlat center istället för ett hörn. Hörnan vid torget lämpar sig bättre som handelsbutik av något slag. Viktigt att torget blir attraktivt med butiker igen!

Har jag alltid tyckt med men var rätt ensam om det i nämnden. Jag trodde även att det kunde bli stök etc utanför av andra än de som är på UC/UG. Då är det huset bättre men för dyrt och som sagt sitter vi med ett långt kontrakt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *