Nyheter

Vill kunna följa offentliga handlingar

Nyheter Under kommunfullmäktige lämnade Magnus Thelin, Atcha Adinda och Ewa Magnusson (L) in en motion om att fullmäktige ska se till att medborgarna borde kunna följa offentliga ärendes arbetsgång.

Motionen i sin helhet;

”Liberalerna i Skillingaryd/Vaggeryd föreslår att;

Kommunfullmäktige ser till att medborgarna kan följa offentliga ärendes arbetsgång från förslag till verkställighet på kommunens hemsida.

Att den enskilde medborgaren får följa en helhet där alla steg i processen går att se och att ansvariga politiker och tjänstemän för ärendet i varje fas redovisas och specificeras. Det bör också redovisas var i processen ärendet ligger just nu och vem som är ansvarig samt när ärendet påbörjas och avslutas i varje fas.

Icke sekretessärenden utan endast offentliga ärenden.

Det som är positivt med den här motionen är att det är rätt gentemot medborgarna, politiken kan följa vad som händer, tjänstemännen känner mer ansvar, kan leda till snabbare process, bättre möjligheter att identifiera bromsklossar i systemet.

Det som (L) kan tycka vara negativt är att det blir en minimalt ökad arbetsbörda och kan uppfattas som onödig byråkrati på tjänstesidan.

Magnus Thelin, Atcha Adina, Ewa Magnusson, samtliga (L)”

Fullmäktige beslutade att skicka över motionen till kommunstyrelsen för beredning.

Taggar

Dela


1 reaktion på Vill kunna följa offentliga handlingar

Jätteintressant idé och ambition!

Känner viss tvekan till om arbetsbördan kan sägas öka minimalt. Det är nog mer än så. Och är det verkligen tjänstemännen som står för det långsamma i ärendenas gång?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *