Nyheter

Vill marknadsföra Klevshult

Nyheter Ikväll arrangerar kommunen medborgardialog i skolan i Klevshult. Cykelväg, skolan och bostäder var på agendan bland annat.

Barnens önskelista till politikerna

Fenixeleverna hade bakat de goda kakorna och scouterna grillade korven utanför skolan innan medborgardialogen drog igång.

Klevshults delområde har 764 invånare och 307 av dessa bor inne i tätorten Klevshult.

– Vi ser en topp här bland 5 – 9-åringar och 30 – 40-åringar. Flest i dessa åldersgrupper bor här i Klevshult, säger Andreas Lindberg från Vaggeryds kommun och fortsätter att statistiken visar att de flesta jobbar utanför delområdet.

– Jag är nyfiken på hur de har tänkt kvällen. Jag vill att man ska marknadsföra Klevshult mer. Närheten till E4:an är unikt läge för Klevshult och husen säljs mycket snabbt när de kommer ut på marknaden, säger Anna-Lena Stensson.

– Jag har bott här i tio år redan. Vi är många unga här och våra barn är ungefär lika gamla, så det passar bra. Samhällsföreningen är bra, där kan man vara med om man vill, säger Maria Hjelm.

En av de ansvariga politikerna är Robert Alkemark (S) och han känner lite extra för Klevshult då han varit fotbollstränare i trakten.

– Mitt hjärta slår för Klevshult helt klart, kommenterar han strax innan fikat skulle intas.

Vad som önskas kunde man se på den stora tavlan som var uppsatt i en av lektionssalarna. Gång- och cykelväg till Skillingaryd och Hagshult. Bevara kollektivtrafiken. Behåll skolan!! Bygg mer, även lägenheter. Klevshultsborna är stolta över naturen och en av kommentaren var att gröntippen var uppskattad.

Fotnot; Hur kvällen blev och vad som kom fram finns att läsa imorgon.

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *