Nyheter

Vill öppna Jupiters matsal

Nyheter För oss socialdemokrater är Jupiter precis som biblioteket en viktig mötesplats i Skillingaryds centrum. Läs här (S) pressmeddelande om mottagningskökets framtid på Jupiter.

Kenth och Peter lämnar synpunkter på matsalen på Jupiter

En mötesplats som bidrar till trygghet och där man träffas för att äta och få social samvaro. Jupiter är särskilt viktig för de äldre i området och för personer med psykiska funktionshinder. Vi ser därför ett behov av att lunchserveringen öppnar igen och hålls öppen fram tills matsalen på det nya vård- och omsorgsboendet på Gästgivaren står färdigt.

För många är lunchsamvaron något man ser fram emot och gläds åt. En förutsättning är naturligtvis att vi gör förändringar som innebär att personalen kan känna trygghet och ha en god arbetsmiljö i övrigt.

Det är ett grundläggande arbetsgivaransvar som kommunen ska ta.

Därför vill vi att förvaltningen får i uppdrag att föreslå åtgärder av arbetsmiljön som gör det möjligt att öppna lunchserveringen igen och att skyddsombud och berörd personal involveras i arbetet med att göra arbetsplatsen bättre

För den socialdemokratiska gruppen
Peter Fransson, vice ordförande i socialnämnden
Kenth Williamsson, oppositionsråd

Taggar

Dela


4 reaktioner på Vill öppna Jupiters matsal

Vi Socialdemokrater lägger som förslag att man ska åtgärda arbetsmiljöproblemen så att man kan öppna serveringen igen. Röstar en majoritet på vårt förslag så blir det så. Det är inte populism utan en satsning på en mötesplats för en utsatt grupp som är i behov av en måltid och social gemenskap. Väljer Femklövern i stället att stänga serveringen av besparingsskäl så är det deras beslut. I vårt budgetförslag för 2019 fick jnte nämnden några besparingskrav för vi prioriterade nämndens verksamhet till skillnad från femklöverns budgetförslag som innehöll besparingar för nämnden.

Jupiter finns kvar som mötesplats som ”skillingarydsbo” skriver!
Däremot utan matservering.
Förutom arbetsmiljöproblemen, undrar jag om Kent vet hur många som åt dagligen på Jupiter?
Hur många som hade en ”social gemenskap” via måltiden?
De går att räkna på ena handens fingrar, ibland får du lägga till andra handen också!
Vet ingen annan kommun som driver en restaurang, utan anknytning till äldreboende, vilket Jupiter inte längre är!
Det är en vanlig lunchservering med oklar målgrupp, driven i kommunens regi….
Hmmm kan faktiskt tänka mig en sån lunchservering lite varstans i boendeområdena i kommunen, så kan alla som vill ha lite ”social samvaro” äta lunch på dylika ”restauranger”, drivna av kommunen!

Ja, Vaggeryd är en lustig kommun, driven av ett lustigt gäng, säger vi som flyttat hit för 15 år sen….😂

Aldrig varit med om maken i nån annan större kommun!

Hoppas ändå ni tar ert förnuft till fånga nån gång, i nåt politiskt beslut.

Ha en bra dag!😀

Så länge det inte är full beläggning och säkerheten för personal kan garanteras så kan det inte vara öppet. Att lova och vilja utan att komma med några förslag eller lösningar är typiskt politiker. Lös problemen och kolla upp lönsamheten, sedan kan ni lova i media. Eftersom det ligger stora besparingskrav på socialnämden så kan det inte vara rimligt att ha en verksamhet öppen som går flera hundra tusen i back. Men Jupiter är öppet som vanligt för aktiviteter dock utan servering av mat.
Så själva mötesplatsen finns kvar.

Bra. Självklart måste det finnas en öppen plats för alla i Skillingaryd som vill äta och umgås samtidigt. Något ställe måste finnas ända till Mejeriet äldreboende är färdigbyggt.
Om biblioteket kan vara öppet varje dag så kan Jupiter vara det. Det är precis samma folk som besöker båda platserna ( nästan). Det bibliotekets person kan ska också Jupiters personal kunna göra med samma arbetsmiljölag

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *