Nyheter

Vill redogöra för löneutvecklingen

Nyheter ”Det är viktigt att följa upp löneutvecklingen”. Det påståendet tog oppositionsrådet upp på kommunstyrelsens arbetsutskott senaste sammanträde och fick gehör

Arkivfoto; Hur ser löneutvecklingen ut?

Kenth Williamsson (S) lyfte en punkt under senaste kommunstyrelsens arbetsutskott att man vill ha tydligare redovisning när det gäller löneökningstakten inom olika områden.

– Det bifölls av arbetsutskottet. Vi har haft ett antal rekryteringar och det är viktigt att följa upp att det blir en bra fördelning samt att vi har en jämförelse, säger Kenth.

– Vi kan inte lägga ner ett ”jätteredovisningsarbete” utan det borde kunna hanteras på ett mindre antal timmar. Kenth Williamsson (S) och Ulf Abrahamsson (C) biföll förslaget då de ville se hur vi ligger till i länet. Men det går inte att göra en utredning hur stor som helst, kommenterar Gert Jonsson (M).

– Tycker att det är viktigt att kolla löneutvecklingen, avrundar Kenth Williamsson (S) som nu fick ett bifall på sin fråga och kommunledningen får i uppdrag att ta fram en sådan redovisning.

Taggar

Dela


1 reaktion på Vill redogöra för löneutvecklingen

Det kanske till och med vore nyttigt att följa upp antalet kommunala tjänstemän samtidigt. Vissa områden tycks skena i antal, Framför allt i ”tveksamma” administrativa funktioner.

Stig Svensson (SD)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *