Nyheter

Flera vill riva upp bundna elavtal – så tänker Vaggeryds energi i frågan

Nyheter Under dagen har det kommit uppgifter från Sveriges radio om att flera elbolag tittar på möjligheten att riva upp redan bundna elavtal. En sådan lösning är inget som är aktuellt hos Vaggeryds energi - åtminstone inte i nuläget.

Genrebild

Det spås skyhöga elpriser i vinter och de som band sina elavtal för några år sedan har säkert känt sig en aning lugnare än resten av befolkningen. Men morgonkaffet sattes nog i halsen imorse när Sveriges radios ekot kunde avslöja att flera av elbolagen tittar på att riva upp bundna elavtal.
– Det här är ny information för oss också och vi har inte ens övervägt den frågan hitintills. Så det är ingenting vi har med i vår planering, säger Vaggeryds energis vd Rikard Larsson.

Det elbolagen vill hänvisa till är att force majeure ska gälla, det vill säga att man hänvisar till ett katastrofliknande läge som man inte kunnat förutspå.

Om det nu skulle bli tillåtet att säga upp bundna avtal, är det då något som skulle kunna bli aktuellt även för er?
– Inte som vi ser det i nuläget. Det skulle vara väldigt olyckligt om en del bolag i branschen börjar med det. För det förändrar spelplanen för oss som inte vill göra det. Så jag kan inte riktigt svara på den frågan, men vi har inga planer i nuläget på att göra det, säger Rikard Larsson.

Taggar

Dela


3 reaktioner på Flera vill riva upp bundna elavtal – så tänker Vaggeryds energi i frågan

Riva upp ett avtal vad är det frågan om egentligen när elen är billig då går det inte att riva upp avtal är det inte brottsligt att göra en sådan grej och nu hjälper skattebetalarna att stöda stora elbolagen med 100-tals miljarder inför kommande vinter för energiförsörjning. Vad håller de på med egentligen. Det är inte 1 april än.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *