Nyheter

Vill se centrumnära tomter

Nyheter "Gör en detaljplan som lyfter infarten till Skillingaryd och få centrumnära tomter!" Jerrys medborgarförslag är nu inlämnad till kommunfullmäktige.

Här vill Jerry se byggbara tomter

Jerry Karlsson, Skillingaryd, vill att kommunen ska se över detaljplanerna i centrum. Nedan finns medborgarförslaget som nu är inlämnat till kommunfullmäktige;

”Kommunen har påbörjat arbetet med hur Storgatans utformning från Artillerigatan till Sturegatan ska bli. Detta ska ske i takt med Mejeriets byggnation. Jag vill att kommunen i samband med detta gör en detaljplan på kommunens mark från Artillerigatan och söderut till infarten till Skillingaryds läger. En gles byggnation i en eller två plan med tydliga siktstråk ner mot lägret skylla lyfta infarten till Skillingaryd. Byggnationen sker endast i en rad för att behålla yta österut.

Byggnationen ska vara i stil med magasinet och liknande de hus som uppfördes på Kaffegatan, alternativt de hus i korsningen Storgatan/Sturegatan. På detta vis skapas centrumnära tomter och infarten till Skillingaryd får ett rejält lyft och blir mer inbjudande.

Jag föreslår därför; Upprätta en detaljplan som tillåter begränsad byggnation på kommunens mark från Artillerigatan och söderut till infarten till Skillingaryds läger”

Taggar

Dela


5 reaktioner på Vill se centrumnära tomter

Gäller nat.vis även dig Andreas, Du kom in efter att jag påbörjat inlägget, men jag tog ett break. Hej,,

Hej Jerry, Thomas´& Anna,
Visst är det ett bra förslag som nu lämnats i till fullmäktige, men detta är ingen garanti för att det kommer att hända något. På den tiden C:O: Nyréus levde hade han samma förslag, men det var något som inte togs upp, och det var för snart 30 år sedan. Så Anna: var inte allt för optimistisk att det kommer att hända något de närmaste 25 åren.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *