Nyheter

Vill utveckla Movalla

Vill utveckla Movalla

Nyheter Cykelbanor och grönområde vid idrottsplatsen. Läs här Tommy Ottosson (S) motion till kommunfullmäktige.

Arkivfoto

Motion gällande utveckling av friluftsområdet Movalla

Movalla är en populär plats i Skillingaryd där många, inte minst ungdomar har idrottat eller tittat på hockey- eller fotbollsmatcher. På Movalla finns även tennisbanor, löparbanor mm.

Söder om Movalla fortsätter grönområdet med en cykelbana, en lekplats och en boulebana. Cykelbanan som använts av yngre har dock sett sina bästa dagar vilket är synd då det en bra bana inte minst för yngre.

Därför föreslår vi att
Cykelbanan görs i ordning så att fler, inte minst yngre kan använda den.
Att kommunen arbetar för att ytterligare utveckla detta fina grönområde.

För Socialdemokraterna i Vaggeryds kommun
Tommy Ottosson

Taggar

Dela


6 reaktioner på Vill utveckla Movalla

Vi inom Socialdemokraterna har ju en budget som ligger över femklöverns med 1 miljon till kultur och fritid. Men i Vaggeryd med deras badhus som läcker vatten som en piratskuta och förstör all idrottsverksamhet i källaren. Med all deras verksamhet och antalet på alla som ger järnet så är jag imponerad vad alla idrotter utför för verksamhet, men vi behöver fixa till något ganska fort. Alliansen förodrar 30 miljoner för verksamheten, men hela badshuset i Vaggeryd kommer att kosta 100 miljonjer och i Malmö där jag kollade upp ministiöst sä kostade Hyllie badet 80miljoner över budget, men det var ju för en god sak..

Detta har en enig KoF nämd velat under hela perioden och ökade även det gemensamma anslaget fast det räcker inte på långa vägar men är en början! Jag ville att anslaget skulle ges till föreningarna tillsamman och att de resonerade sig fram vem som behövde vad. Men det gick inte utan allt ska tas upp i nämnden vid varje sak och sen många år tillbaka så är det alltid panikåtgärder som behöver åtgärdas på våra idrottsplatser. Hade vi använt pengarna och utveckla våra idrottsplatser och inte till att lösa personalfrågor så hade det sett bra ut! I år är det Movalla som behöver tillskott för helt nödvändiga reparationer och sen har en del investeringar blivit klart dyrare med men var helt nödvändiga! Men konstigt att vi inte hört detta tidigare? Kan det bero på att det är väl?😂

Mycket bra förslag att utveckla Movalla och inte avveckla,
Denna fråga kommer att ge dig många röster i valet Tommy.

Stå Tommy ensam om denna fråga eller är det fler politiker som stödjer denna ide ??

Det finns ett nationellt krav på att det ska finnas ett Systembolag i varje Kommun borde det då inte finnas ett krav på en friidrottsanläggning i varje kommun som uppmuntra ungdomars fyskiska framtid.

Ska bli intressant om det är fler politiker som svara
om de stödjer utveckling av Movalla.

Huvudet på spiken helt rätt Tommy Ottosson så tillhör jag den generationen som använde cykelbanan. Då hette det trafiklekplatsen, det var utbildningar i trafikvett och liknande. Det fanns även enliten stuga som fanns hemma på men gård, flyttades dit och senare till Öland

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *