Nyheter

Villa säljs för genomsnitt 2,3 miljoner

Nyheter Mellan mars och maj gjordes sammanlagt 36 villaaffärer i Vaggeryds kommun.

Motsvarande tid förra året var affärerna 27 till antalet, det visar ny statistik från Newsworthy och Svensk Mäklarstatistik.

De sålda villorna i kommunen hade ett genomsnittligt pris på 2,3 miljoner kronor. I hela länet såldes 678 villor för i snitt 2,7 miljoner kronor. Mellan mars och maj gjordes sammanlagt fyra affärer med bostadsrätter, vilket kan jämföras med åtta stycken vid motsvarande tid förra året. Bostadsrätterna såldes för ett genomsnittligt pris på 1,3 miljoner kronor. Ingen försäljning av fritidshus noteras under perioden.

Källa: Newsworthy

Taggar

1 reaktion på Villa säljs för genomsnitt 2,3 miljoner

Intressant statistik! Huspriserna säger ju rätt mycket om hur villiga folk är att flytta till ett visst ställe i förhållande till annat som finns i närheten. Att Vaggeryd ligger strategiskt geografiskt tror jag mycket bidrar till en förhållandevis bra placering på denna ”ranking” som gör att spekulanter utifrån hjälper till att pressa upp priserna. Man får ”mycket för pengarna” i Vaggeryd.

En hel del kommuner/orter har i dag en hel del problem och utmaningar med kriminalitet etcetera och detta kommer nog att slå igenom på huspriserna på sikt. Får jag spåna så tror jag över ett par års sikt att till exempel Värnamo och Nässjö kommer att tappa i sina relativa placeringar.

I ett sådant scenario tror jag det kan gagna Vaggeryd om inget drastiskt händer eller att man dras med i en sådan utveckling.

Det som jag tror är oerhört viktigt med höga (i jämförelse med låga) huspriser är att det i sig kan locka till sig nya invånare med bra jobb/utbildning som positivt påverkar skattebasen. Detta ska inte underskattas!

Det borde gå att bygga ut fler villamattor i kommunen, eller det är något våra kära politiker har bra koll på?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *