Nyheter

Ville veta mer innan 125 000 betalas ut

Nyheter En ansökan från Internationella vänner inkom med frågan om fortsatt kommunalt bidrag. – Vi tyckte det skulle bifallas direkt, menar oppositionens Thomas Axelsson (KD)…

En verksamhetsrapport för 2023 och en ansökan för 2024 inkom från Internationella vänner som under året haft många aktiviteter för det stöd man fått föregående år. Det har bland annat arrangerats språkcaféer, hjälpt enskilda personer med att upprätta exempelvis ett cv, föreläst om demokrati i föreläsningsförening, deltagit på Waggerydsdagen och jobbcaféer, hjälpt unga vuxna att bilda en fotbollsförening och haft en person som har varit behjälplig en dag i veckan för att hjälpa SFI-elever med guidning, blankettifyllnad, kontakt med myndigheter och övriga instanser. I framtiden ses viktiga frågor där konjunkturläget och kriget i Ukraina påverkat vardagen starkt för socioekonomiskt utsatta. Två alternativ lämnades till kommunstyrelsen: stöd på 200 000 kronor där 75 000 kronor går till fortsatt verksamhet på SFI under våren, eller som tidigare beviljat 125 000 kronor där ordinarie verksamhet ryms. 

Kommunstyrelsens arbetsutskott var positiva till att lämna fortsatt stöd på 125 000 kronor, men i kommunstyrelsen ville man veta mer… 

Kenth Williamsson (S), vice ordförande i kommunstyrelsen:
– Flera i kommunstyrelsen tyckte att man ville veta mer om detta och de ska komma till nästa sammanträde så vi gjorde så att vi tyckte det var rimligt att avvakta ett beslut. Det blev en diskussion av det här. Empartiet tyckte att man skulle avslå förslaget och kristdemokraterna ville bifalla. Majoriteten tyckte då att an skulle vänta på mer information från Internationella vänner. 

Thomas Axelsson (KD):
– Jag tycker att man lämnat in underlag för att få bidraget och då tyckte vi att man kunde bifalla direkt.

Så blev det alltså inte nu utan Internationella vänner får invänta sin egen information och återrapportering för ledamöterna innan beslut görs.  

Taggar

Dela


1 reaktion på Ville veta mer innan 125 000 betalas ut

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *