Nyheter

Vilse bland Wifi – nu bifölls motionen

Nyheter Atcha ”Salle” Adindas (L) motion angående wifi på kommunens äldreboende fortsätter. Nu har kommunstyrelsens arbetsutskott haft uppe möjligheten till digitalisering på boenden.

Motionen, som nu är över ett år gammal, har snurrat runt bland våra politiska nämnder. Socialnämnden avslog motionen i juni. Kommunstyrelsens arbetsutskott återremitterade motionen tillbaka till socialnämnden för att undersöka hur man skulle säkerhetsställa wifi på äldreboenden. Ny vända till arbetsutskottet i kommunstyrelsen där socialnämnden ställer sig positiva till nätåtkomst för hyresgästerna på äldreboenden och föreslår kommunstyrelsen att ge uppdrag till fastighetsägaren och kommunens IT avdelning att finna en lösning samtidigt som det inte får innebära någon ökning av hyran på grund av detta. Nu har motionen bifallits av kommunstyrelsens arbetsutskott.

– Någonstans går vi vilse i det här. Tanken är att man ska röra sig fritt i våra boende och då ska det finnas tillgång till ett fritt nätverk som kan användas. Atcha tycker att det ska fungera i äldreboendets rum också och inte bara i de allmänna utrymmen, säger Gert Jonsson (M) kommunstyrelsens ordförande.

– Vi biföll motionen men vi kanske kan önska oss ett tydliggörande i förslaget som finns från socialnämnden. Svårt att tolka socialnämndens beslut. Man ställer sig positiv till wifi men i socialnämndens arbetsutskott har man tagit bort ordet fritt internet. Ligger det kostnader i detta så får socialnämnden äska mer pengar för detta.  menar Kenth Williamsson (S).

– Kommunfullmäktige har tagit beslut i att investera i accespunkterna men vi ska reda ut innebörden, men vi har bifallit motionen. Ibland är det svårt med tolkningar, avslutar Gert.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *