Nyheter

Vindbruksplanen lämnas ut på granskning

Vindbruksplanen lämnas ut på granskning

Nyheter Även om inte kommunstyrelsens ledamöter var överens händer det nu något i ärendet och nu ska planen lämnas ut för granskning.

Någon större debatt blev det inte om vindbruksplanen vid kommunstyrelsens sammanträde under gårdagen, då politikerna står långt varandra i frågan där de visar upp en spretig och oenig bild i frågan.

– Vi går nu ut med en granskningshandling där det har återinförts 40 db(A) och det är ändrat från scenario 1A till 1B. Skillnaden på dessa två är att det tysta opåverkade området som ligger i kommunens nordvästra del är borttagen som tilltänkt område i vindbruksplanen, säger Gert Jonsson (M) kommunstyrelsens ordförande.

Röstning blev det dock och slutade 6 – 5, där två avstod röstningen (Liberal ledamot och Lennart Karlsson, just nu politisk vilde men kommer att representera Empartiet i nya kommunfullmäktige). De som sa ja till granskningens nya utförande och som fick 6 röster var (KD), (M), (C), (MP). Nej till planen röstade (S) och (SD).

Nu kommer granskningen av vindbruksplanen finnas ute under två månader. Tilltänkt vindbruksområde har minskat från 10 250 hektar till 7 940 hektar i och med att förslag 1B nu går ut på granskning.

– Tror inte att vi övertygar varandra och vi har respekt för varandras tyckande, avslutar Gert Jonsson (M) kommunstyrelsens ordförande.

Två scenario. Överst 1A och nederst 1B. Förslaget från femklövern i KSAU var tidigare 1A. Nu blev kommunstyrelsens beslut 1B istället (nedre bild). Färre plats för vindkraftverk i kommunens nordvästra del.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *