Nyheter

Vinnarna av miljöpris

Nyheter Det blev två kommunala enheter som vann årets ”Bra miljöinsats 2016”

Kristina och Marita är glada över priset Återvinningscentralen fick idag  [1/10]

Femte året priset delas ut  [2/10]

Återvinning istället för slänga  [3/10]

Återvinning  [4/10]

Ge och ta böcker. Populärt på Återvinningsentralen i Vaggeryd  [5/10]

  [6/10]

Motivering  [7/10]

En tanke - har du något att återvinna istället för att slänga?  [8/10]

Kristina och Marita visar återvinningsbodarna  [9/10]

Textilåtervinning  [10/10]

För femte året i rad delades Bra miljöinsatspriset ut. Ett pris som går till den eller de verksamheter inom kommunkoncernen som utmärkt sig i det viktiga arbetet för en bättre miljö.

Upphandlingsenheten och Återvinningscentralen fick flest röster vid omröstningen av de anställda i kommunen och genom en jury.

På återvinningscentralen i Vaggeryd träffar vi Kristina Ågren och Marita Gustavsson, anställda sedan en lång tid tillbaka. De är glada och stolta idag. Samtidigt lite överraskade över att just deras arbetet prisas.
Kommunens Madeleine Larsson, miljöstrateg och Alija Bucuk, kommunikatör överraskade med pris, tulpaner och tårta.

– Det här jobbet är det bästa, säger Kristina och Marita som nickar instämmande att de är mycket stolta över det arbete de utför.

– Vi har tagit ett steg längre här i Vaggeryd. Vi hjälper folk att sortera rätt, vi har satt upp skyltar som påminner om att man ska skänka istället för att slänga. Framför allt har vi mängder med idéer om hur vi kan utveckla återvinningscentralen, säger Kristina Ågren som i sin tidigare yrkeskarriär har jobbat som florist.

Kommunens motivering till återvinningscentralens miljöinsatspris är;

”Återvinningscentralen har medvetet arbetat för en positiv utveckling av återvinningen och återanvändning på ett mångsidigt sätt och är nu en inspiration i miljöarbetet för oss andra i Vaggeryds kommun. De arbetar noga med att se till att besökarna slänger rätt sak på rätt plats samt att de är kunniga och engagerade i sitt dagliga arbete. Genom att även arbeta för återvinning visar de på att de vill ligga i framkant och skapa möjligheter för invånarna i kommunen att förbättra sina konsumtionsmönster och minska belastningen på jordens resurser. Ett exempel är goda arbetet med att starta upp ”ge och ta” koncept samt ny textilinsamling”

Sara Mejving

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *