Nyheter

Vinterbonat på kyrkogården

Nyheter Granriset ligger vackert vid gravstenarna. Under tre dagar har 500 gravar vintersmyckats inför kyrkans stora minneshelg.

  [1/4]

Från vänster Anna-Karin Görebrant, Peter Nilsson och Robert Abrahamsson som jobbar på kyrkogårdsförvaltningen  [2/4]

  [3/4]

  [4/4]

Vi träffade kyrkogårdsförvaltningen vid Skillingaryds kyrkogård i onsdags för att se hur kyrkogårdsförvaltningen har förberett kyrkogården inför den stora stundande helgen.

– Allt är klart. Det tog oss tre dagar att plocka granris och smycka 500 gravar, som vi har skötselansvar för, på våra fyra kyrkogårdar, säger Anna-Karin Görebrant.

Tillsammans med Linda Ekros, Peter Nilsson och Robert Abrahamsson har vaktmästarna vinterbonat kyrkogården inför den stora helgen som stundar och mycket granris har plockats, transporterats och lagt intill gravarna.

– Det här är största helgen på kyrkogården, näst närmast kommer mors dag som också är en mycket välbesökt dag, avslutar Peter.

Kyrkorådet serverar fika vid klockstapeln i Skillingaryd framåt eftermiddagen och i Åkers-, Hagshults och Tofteryds är kyrkorna öppna och kaffe serveras.

Alla helgons dag firas alltid lördagen mellan 31 oktober och 6 november och är sedan 1953 en allmän helgdag. Det är en dag för att uppmärksamma alla helgon, kända som okända. Under helgen minns vi på ett särskilt sätt våra döda, där vi smyckar deras gravar med blommor och tänder ljus som lyser upp i mörkret.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *