Nyheter

Volvo 142 var Leifs första bil

Nyheter Leif Samuelsson, Råhult Värnamo, köpte en Volvo 142 som sitt första fordon. Följ med i vår serie "Min första bil".

Arkivfoto. En röd 142;a blev Leffes första bil

– Min första bil var en röd Volvo 142 av 1968 år modell. Den kostade (om jag nu minns rätt) runt 8 500 kronor och köptes i februari 1978, börjar Leif Samuelsson som är bosatt i Råhult utanför Värnamo.

– Den var trimmad då det var ett påbörjat bygge till rallybil och alla vi lite äldre som haft dubbla SU-förgasare på sin motor vet att dom är inte lätta att synkronisera med varann så att motorn skulle gå jämt. Men där hade jag lite tur då där jag bodde då, Grängesberg, fanns en bilverkstad med en äldre gentleman som kunde göra detta på rent gehör, det ni, säger Leif med ett stort leende.

Leif berättar vidare att han hade den i drygt ett pr och den såldes i samband med lumpen.

– Har genom åren haft ett femtontal ”civilbilar” och fem rallybilar. Idag kör jag en halvgammal Skoda Octavia och har även ett exemplar av den sista riktiga Volvon, alltså en 940, som är den sista Volvon som driver i rätt ände, menar Leif.

Leif Samuelsson är idag en av Skillingaryds Motorklubbs eldsjälar och första rallybilen byggdes och var klar 1982 och var en Opel Ascona A i den trimmade klassen. Och han har hållt sig till Opel i tävlingskarriären. Allt från Ascona A, B och sedan Corsa GSI.

Vill du också berätta dina minnen från din första bil? Skicka ett mail till redaktionen@vmo.nu eller redaktionen@skillingaryd.nu

Leif Samuelsson, Råhult, berättar här om sin första bil

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *