Nyheter

Röstade om fastighetsskötsel

Nyheter För första gången under den här mandatperioden voterade tekniska nämnden under ett sammanträde. – Ja, det här var första voteringen under min tid, berättar nämndordförande Jerry Karlsson (L).

Jerry Karlsson. Arkivbild

Kenth Williamsson och Anna Karin Slunge (S) lämnade in en motion om fastighetsskötsel i kommunal regi. Förslagen som fanns i motionen var att kommunen planerar för att återta inre och yttre fastighetsskötsel samt lokalvård. Kommunstyrelsen remitterade motionen till tekniska nämnden som nu har diskuterat frågan. 

– Vi yrkar avslag till motionen, men att man fortsätter att jobba i motionens anda. Vi jobbar med förändringsarbete och vi stärker upp tekniska avdelningen och organisationen. Det är en rekrytering som pågår, berättar Jerry Karlsson (L), ordförande i tekniska nämnden. 

Votering begärdes under sammanträdet där (S) röstade ja till motionen och övriga nej. Voteringen slutade 4–1 och motionen avslogs därmed. 

Tekniska förvaltningen har nyligen tagit över fastighetsenheten och fastighetsförvaltningen och man delar den bild som ges men kan inte peka på att bristerna enbart beror på de externa aktörerna. 

Taggar

Dela


2 reaktioner på Röstade om fastighetsskötsel

Kvalitet kostar pengar. Tekniska nämnden har under 10 år tummat på kvaliteten när det gäller fastighet. Ordförande och gänget skulle säkert inte välja det billigaste när det gäller sina egna fastigheter. Jag tänker att man som politiker borde ställa sig frågan: Skulle jag vilja att de sköter mitt underhåll, städar mitt hus och lagar min mat?
Skulle alla politiker säga ja till det?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *