Nyheter

Voterade om flytt av biblioteket

Nyheter Motion från (L) fick ja i både kultur- och fritidsnämnd samt barn- och utbildningsnämnd. Men till kommunstyrelsen var förslaget avslag men att frågan skulle utredas. I kommunfullmäktige gick frågan till röstning där partigrupper var mer enade.

Arkivfoto; Nu kommer biblioteket att flyttas till mer centrumnära lokaler

I juni lämnade Magnus Thelin och Atcha Adinda (båda L) in motionen med förslag att utreda möjligheten att lokalisera sfi samt kommunbiblioteket till andra centrumnära lokaler i samhället. Remitterande nämnder tycker förslaget var bra och biföll motionen. I kommunstyrelsens arbetsutskott var inte emot det egentligen men gav kommundirektören att utreda förslaget. En gedigen utredning lämnades till kommunstyrelsens ledamöter i oktober månads sammanträde. Då blev förslaget till kommunfullmäktige avslag. I kommunfullmäktiges sena timma skulle motionen avgöras.

– Man uppdrar till kommundirektören att göra det som stod i motionen. Det är också så att man har pratat en del om hedersproblematik när det gäller Fenix. Både jag och Nadira har gått sfi och det har blivit folk av oss också, säger Atcha Adinda (L) som yrkar bifall till motionen.

– Nu kör vi igenom det här utan votering så att vi ökar takten, påtalar Magnus Thelin (L).

– Jag ska inte framföra fler argument, men att man samordnar en utredning om detta? undrar Roger Ödebrink (S).

– Det blev lite märkligt i slutet på arbetsutskottets sammanträde. Att jag då röstade mot var att det skulle vara ett bibliotek till. Men ska det flyttas på framtiden kan jag tänka mig att lämna ett positivt besked, menar Allan Ragnarsson (M).

Förslaget att avslå motionen gick till votering där motionens förslag vann med 26–12. Nej till motionen röstade (S), (V). (SD) och (EMP) följde femklövern och röstade nej. Jörgen Johansson (C) var den som avstod från röstningen.

Nu kommer biblioteket till mer centrumnära lokaler. Var det blir återstår att se. Två förslag hos extern fastighetsägare fanns i utredningen. Skänkelund eller gamla Coop.

Här finns artikeln om utredningen

Taggar

Dela


2 reaktioner på Voterade om flytt av biblioteket

Hedersproblematik är väl snarast att tjejer blir begränsade på grund av kulturella eller socialt tryck från familj eller personer i sin närhet. Så förstår inte vad hedersproblematik har specifikt med Fenix att göra?

Att flytta biblioteket lär väl knappast påverka denna frågan och jag tycker överhuvudtaget det är märkligt att lägga så mycket energi på denna fråga. Det finns en anledning att biblioteket är det ligger och ska man utveckla kommunen kanske det är bättre att fokusera på att istället utveckla servicen i kommunen?

Lägg hellre tiden på att utveckla detta eller på nya industritomter och öka byggandet av både flerfamiljhus såsväl som egnahemsvillor så att kommunen fortsatt kan växa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *