Nyheter

Votering angående biblioteksflytt

Nyheter Liberalernas motion angående flytta biblioteket från Fenix fick barn- och utbildningsnämndens ledamöter att gå till votering

Arkivfoto

Liberalernas motion angående flytta biblioteket från Fenix fick barn- och utbildningsnämndens ledamöter att gå till votering

Fullmäktigeledamöterna Atcha Adinda och Magnus Thelin (båda L) lämnade i juni in en motion med förslaget att kommunfullmäktige ger barn- och utbildningsnämnden tillsammans med kultur- och fritidsnämnden uppdraget att utreda möjligheten att flytta bibliotek samt SFI undervisningen till mer centrumnära lokaler i Vaggeryd. Motionen har remitterats från kommunledningskontoret till berörda nämnder. Förvaltningscheferna på de barn- och utbildning och kultur- och fritid har gemensamt lämnat ett förslag på yttrande som följer ”Fenix som gymnasieskola blir mer attraktiv och att folkbiblioteket blir mer tillgängligt är målsättningar som delas av båda våra förvaltningar. Att flytta bibliotek och SFI undervisning till mer centrumnära lokaler ser båda förvaltningarna som intressant och att de argumenten som motionären framför är väl förankrade i de diskussioner som förts i våra verksamheter. Att utreda frågan vidare är därför både angeläget och intressant varför vi föreslår våra respektive nämnder att bifalla motionen”.

Vid barn- och utbildningsnämndens senaste möte fick frågan avgöras med röstning.

– Fyra röstade avslag och femklövern röstade bifall, som beslutet således blev. Frågan får avgöras i kommunfullmäktige, kommenterar Jenny Larsen (KD). I barn- och utbildningsnämnden sitter 11 ledamöter.

Här finns motionen från (L) i sin helhet.

Vid nästkommande sammanträde hos Kultur- och fritidsnämnden återfinns motionen på deras dagordning också.

Taggar

Dela


6 reaktioner på Votering angående biblioteksflytt

Vill bara påminna om att nämnden sagt ja till att utreda frågan. Efter att utredningen tagit fram kostnader, konsekvenser, uppsidor, nedsidor etcetera så får politiken ta ställning till om bibliotek/sfi ska flyttas eller inte. Fullmäktige ska dock först ta ställning till om frågan ska utredas eller inte.

Per-Erik
Skolchef

Kostnaderna för ett skolbibliotek på Fenix förutsätter jag att Femklövern räknat med att barn- och utbildningsnämnden ska bekosta. Är väl bara att lägga till de tidigare underskotten.
Ny lokal i Centrum? Är det något nybyggt som Femklövern tänker sig? Eller är det någon ny fantastisk fastighetsaffär kommunstyrelsen ordförande tänker genomföra.

Underbart, då kanske besöken blir fler och det bästa av allt att biblioteket kan växa och bli en samlingspunkt.

Fenix känns gammal och sunkigt, dags att bygga om…

En liten fråga bara: Vad kommer det att kosta? Ska det byggas nytt eller finns lokaler för priset är ju en viktig fråga. Kommunen har ju inte vunnit på lotto eller?

Det kanske hade varit klädsamt att nämna att äver SD röstade för flyttning av SFI och Bibliotek.

Stig Svensson (SD)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *