Nyheter

Vsbo: Vi är en liten kommun och ska kunna diskutera med varandra

Nyheter Igår berättade vi om att ett anonymt klagomål inkommit att det är avsedda parkeringsplatser på allmän platsmark på Ljunghbergsgatan i Skillingaryd. Vsbo:s ordförande Sven Samuelsson kommenterar ”Vi ser alltid till att det finns parkeringsplatser till våra hyresgäster som regelverket säger”

När kommunala bostadsbolaget Vsbo byggde Venus betalade Vsbo för de angivna parkeringsplatserna som skulle användas till boendeparkering. Ett avtal med Securitas har gjorts, som bevakar att parkeringstillstånden finns och att inte obehöriga tar platserna för hyresgästerna. Sven Samuelsson (C) ordförande i Vsbo kommenterar; 

– Det är tyvärr svårt med boendeparkering i Skillingaryd eftersom alla allmänna platser är tidsbegränsade på dagtid och våra boende måste kunna ha bilen hemma mer än en timma. Om det är nu så att någon anonym har ont av att vi har boende i centrum och hittat en felaktighet måste det någonstans rimligen rättas till så våra hyresgäster får ha kvar sina parkeringsplatser. Skulle avtalet göra så att kommunen tar våra parkeringsplatser måste de också kunna erbjuda oss andra godtagbara platser. Och de ska självfallet ligga nära bostäderna på Venus i centrala Skillingaryd, säger Sven Samuelsson (C) ordförande i Vsbo. 

– Parkeringssituationen i framför allt Skillingaryd måste lösas så att det finns platser både för boende och handel. Jag har förståelse att kommunhuset har stort behov av platser men det är en arbetsplats och då bör man förlägga parkeringsplatserna på ett promenadavstånd. Givetvis måste vi se till att sådana här diskussioner inte ska uppstå och bli ett myndighetsbeslut, vi är en liten kommun som borde kunna tala med varandra och lösa saker. När vi i Vsbo bygger ser vi alltid till att det finns minst det antal parkeringsplatser som regelverket säger och ofta betydligt fler, avslutar Sven Samuelsson (C). 

Taggar

Dela


7 reaktioner på Vsbo: Vi är en liten kommun och ska kunna diskutera med varandra

Där jag bor finns det åtminstone 3 bilar som är avställda som tar upp plats, dom har stått på Vsbo’s platser i över ett år.

Flytta ut kommunhuset från centrum och ut på landet . bygg parkeringshus på platsen, genererar kanske att det skapas förståelse för hur det är att bo på landet hos politikerna.

På vår parkering finns det en familj som tar upp tre platser, varav två bilar är avställda. Folk som inte bor i huset parkerar här och på hyrplatserna står folk som inte betalar för sig. Roligt att betala en så hög hyra som man gör, för att sedan inte veta om det finns plats på parkeringen när man kommer hem….. Har ringt om detta men än så länge har ingenting hänt 🧐

Inte konstigt att det inte finns lediga till hyresgästerna när det finns de som har 2-3 bilar, och var ska de som bor där parkera då?

Likaså för oss på Artillerigatan, då ska vi ställa oss nere på Slätten. Varför inte ta bort cykelskjulen och gör en parkering som man kan hyra med elstolpe till motorvärmare?
Förr var vi hyresgäster hänvisade att stå på Hemköps parkering men inte längre på grund av att det är parkeringsförbud efter klockan 22.00

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *