Nyheter

VSOK växer och går i jubileumstider

Nyheter Vaggeryds SOK genomförde i går kväll på Friluftsgården föreningens 75:e årsmöte .

Föreningen bildades den 23 november 1942 som en utbrytning ur WIK och denna händelse kommer att firas i november.
VSOK  har under de 75 åren haft många olika idrotter på programmet, förutom orientering och skidåkning också cykel, friidrott, bågskytte, utförsåkning med mera. I fjol utökades verksamheten med hinderbanelöpning och i år var turen kommer till triathlon som upptogs som verksamhetsgren i föreningen.
Claes Nordh, som också är sammankallande i föreningens skidsektion, kommer att vara kontaktperson för ortens triatleter om de önskar tävla för VSOK.
Hinderbanelöparnas talesperson Fredrik ”Frippe” Karlsson valdes för övrigt in i föreningens huvudstyrelse som ersättare.
På nya poster är också Gunitha och Kent Robertsson som invaldes i  föreningens breddkommitté samt Ingemar Gustavsson som återkommer i skidsektionen.
Årsmötet inleddes av föreningens ordförande Lisbeth Karlsson. Efter parentation över de fyra bemärkta föreningsmedlemmar som gått bort under året, togs klubban över av Roland Emanuelsson som ledde förhandlingarna. Av de 25 årsmötesdeltagarna i Friluftsgården fanns anmärkningsvärt nog fyra ordförande på plats, förutom Lisbeth Karlsson och Roland Emanuelsson även Reine Frisk och Bernt Ekfeldt.
Lisbeth Karlsson omvaldes som ordförande. Det blir hennes tolfte år, fördelat över två perioder,  på ordförandeposten. I styrelsen omvaldes Stefan Stork, Peter Frisk och Per Andersson. Kvarstående är Ingemar Johannesson, Ben Heimdal och Per Landin.
Lisbeth Karlsson informerade om aktiviteterna under jubileumsåret, vilka också om fattar 200-årsloppet, där man får gå, lunka eller löpa runt Hjortsjön. Detta sker i samarbete med en annan jubilar och samarbetspartner nämligen IOGT/NTO.
Nästa år är förenings dessutom medarrangörer vid orienterings-SM där tävlingar kommer att avgöras i och kring Rävaskansen nordost om Hok. I den terrängen har VSOK tidigare arrangerat såväl O-Ringen 1966 som Smålandskaveln 1969.
Vidare informerad Claes Nordh om spelet och turerna kring elljusbanans sträckning och dess nya belysning, projekt som verkligen drar ut på tiden.
75 år inbjuder till tillbakablickar. Men det finns en framtid även för skidåkningen trots fyra mildvintrar i rad. Framtiden representeras av Karl Stark som år vann DM-guld på skidor för tredje gången och deltog i såväl USM och som Götalandsmästerskap. För sina insatser belönades han med statyett. Nästa vinter hoppas skidåkarna också på comeback av skade- och otursförföljda Alma Bergqvist som kombinerar studier med skidåkning i Sveg.

Karl Stark, till vänster, hyllas av Claes Nordh för sitt DM-guld.

Morgan Ljung mottar priset som årets orienterare i VSOK av föreningens ordförande Lisbeth Karlsson.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *