Nyheter

Vuxenutbildning för alla

Nyheter Vaggeryds kommun har, tillsammans med Gnosjö och Värnamo kommuner, ansökt om pengar från europeiska socialfonden (ESF) för insatser för att få flera tillgängliga på arbetsmarknaden.

 Projektet grundas på att det i dessa kommuner är en besvärlig situation för många trots en stark arbetsmarknad. Det handlar om att de som söker arbete inte har den kompetens som efterfrågas. När konjunkturen avmattas som nu är det särskilt angeläget med insatser för att utbilda de som står utanför arbetsmarknaden att kunna bli anställningsbara i en ny arbetsmarknadssituation.

Vaggeryds kommun kommer att satsa en miljon kronor under tre år för att förverkliga projektet som ska drivas inom ramen för AME. Projektet ska bedrivas i samarbete med andra projekt runt om i länet och man vill söka deltagare i alla grupper som yngre, nyanlända och kvinnor som man har sett minskat sin andel av deltagare i arbetsmarknadsutbildningar under senare år.

I ansökan sägs att de kommer att göra en förstudie under hösten och början av kommande vinter för att starta arbete skarpt från februari 2021 med sikte på att vara klara med arbetet vid årsskiftet 2022/2023.

Enligt kommunen krävs ett tätt och nära samarbete med näringslivet för att kunna utforma det det konkreta innehållet i projektet för att nå målet att deltagarna kan stå till arbetsmarknadens förfogande.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *