Nyheter

Vuxenvandring i kommunen

Nyheter Mot en ersättning till föreningar registrerade i kommunen så erbjuder Vaggeryds kommun dem att vuxenvandra fredags- och lördagskvällar. Ett bra initiativ då vandrarna också har tillgång till bil och mobiltelefon.

Medlemmar i Empartiet vuxenvandrade den 12 och 13 november. Politiska partier får ingen ersättning så detta gjordes med tanke på att se hur ungdomar har det i vår kommun.

Besök gjordes i Hok, Klevshult, Vaggeryd och Skillingaryd. Ett fåtal ungdomar höll till utomhus på lite olika platser i kommunen och i vårt tycke var alla skötsamma och lugna dessa kvällar.

Fredag kväll tittade vi in på UG i Skillingaryd där vi samtalade både med personal och ungdomar. De flesta närvarande ungdomarna var i högstadieåldern. Åtminstone vi tyckte det var trevligt och detta var nog kvällarnas behållning. Tyvärr fanns inget som var öppet i Vaggeryd denna kväll. Lördagskvällen såg vi bilburna ungdomar på ICA-parkeringen som skötte sig bra, i alla fall då vi var synliga. Vi träffade även på ungdomar på Vaggeryds torg som utnyttjade det trådlösa nätverket som fanns tillgängligt där. Kvällen kändes trist även för oss ”gamlingar” att det inte fanns någon plats alls i kommunen där ungdomar kan samlas.

Summering; Det är viktigt att vuxna syns ute dessa kvällar. Ungdomarna skall känna trygghet och att vi är där för deras skull om något skulle inträffa.

Framtid: Här har vi alla i kommunen ett stort ansvar att se till att våra ungdomar har platser att gå till med vettig sysselsättning. Detta gäller framför allt under helgerna. Vi hoppas de styrande i vår kommun avsätter medel som möjliggör en ordentlig satsning för våra ungdomars fritid.

Text och bilder: Mats Elmgren

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *