Nyheter

Waggeryds IK fick tidig julklapp

Nyheter Stiftelsen Sparbanken Alfa delade ut en miljon kronor till ungdomsverksamma föreningar i Vaggeryd, Habo och Jönköpings kommun idag. Under eftermiddagen fick ordförande Johan Svensson ta emot julklappen på Swedbank i Vaggeryd

Från vänster: Ulf Gustavsson, Ida Lilja och ordförande i Waggeryds IK Johan Svensson

I normala fall söks pengar av stiftelsen till kulturella ändamål. I år går stödet till föreningar som har ungdomsverksamhet. Utan att föreningarna behöver ansöka…

– Totalt är det 6 miljoner till 1 460 idrottsföreningar i länen Värmland, Jönköping, Östergötland, Skaraborg och Gotland. Av dessa 6 miljoner kommer 1 miljon till 170 idrottsföreningarna här i Jönköpings län. Det blir en extra julklapp för föreningarna, säger Ulf Gustavsson som är företagsrådgivare på Swedbank i Vaggeryd.

Ulf, tillsammans med Ida Lilja, som är kundrådgivare, tog emot oss på tidningen tillsammans med Johan Svensson, som är ordförande i Waggeryds IK under eftermiddagen.

– Jag fick ett samtal vid lunchtid, så jag vet inte så mycket, säger Johan Svensson.

– Waggeryds IK är en av de större föreningarna i kommunen som jobbar med ungdomsidrott. Stiftelsen har kopplat ihop pengarna tillsammans med det aktivitetsstöd som föreningen sökt hos riksidrottsförbundet. Så man behöver inte vara kund hos oss på Swedbank, menar Ulf Gustavsson.

En check på 14 000 kronor delades ut i fikarummet och Johan Svensson var nöjd. 

– Jag blir överraskad och glad. Pengarna kommer givetvis att gå oavkortat till vår ungdomsverksamhet. Det är verkligen jättekul i dessa tider nu när vi har lite färre aktiviteter. Våra fasta kostnader har ju ändå. Det här kommer ungdomarna väl tillhanda, säger Johan Svensson.

– Väldigt roligt att få dela ut lite pengar. Stiftelsen har varit generös i år och det är roligt. Pengarna som delas ut här i länet är allt från 500 kronor till 46 000 kronor, avrundar Ulf Gustavsson som lämnar över checken till en glad och överraskad ordförande i Waggeryds IK.

Från pressmeddelandet från Swedbank: Vi har en lång tradition av att stötta idrottsföreningar som bedriver breddverksamhet för barn och ungdomar. Genom vår ägare, Sparbanksstiftelsen Alfa, får nu alla RF-anslutna föreningar, som finns i de områden som Swedbank verkar, vara med och dela på sex miljoner kronor som en extra julklapp med anledning av coronapandemins verkningar. För idrottsföreningar i kommunerna Jönköping, Habo och Vaggeryd innebär det en miljon kronor i extra bidrag.

– Det känns mycket bra att kunna vara med och ta samhällsansvar på ett så här konkret sätt. Vi förstår att idrottsföreningarna har en tuff tid och vi vill därför vara med att bidra till deras ungdomsverksamhet, säger Fredrik Bosmyr, chef för Swedbank i Jönköping.

Föreningslivet är en viktig del av samhället. Det skapar en attraktiv plats att bo, leva och verka på och bidrar också till välbefinnande och viktiga hälsoaspekter. Detta är något som Swedbank vill värna.

– Med anledning av den påverkan coronapandemin fått på så många föreningar tycker vi att det är motiverat att göra en extra insats för dessa föreningar i vårt verksamhetsområde, menar Fredrik Bosmyr.

Stödet utbetalas direkt till föreningen utan att ansökan behöver göras.

Fotnot: Vilka fler föreningar som berörs av stödet återkommer vi senare till.

En check på 14 000 kronor för ungdomsidrotten lämnades idag över

Taggar

Dela


4 reaktioner på Waggeryds IK fick tidig julklapp

Vi gratulera WIK till denna hjälp i en svår ekonomisk period!
Swedbank har tyvärr inget kontor i den södra halvan men för Guds skull glöm inte bort att vi också har förträffliga föreningar med stor ungdomsavdelning som bidrar till Swedbanks utveckling!
Det svider att behöva notera detta😠

En miljon kronorr kommer att delas mellan 170 föreningar i kommunerna Habo, Jönköping och Vaggeryd.

Beloppet till respektive förening bygger på den inrapporterade lokala aktivitetsstödet till respektive kommun och varierar mellan 500–46 000 kronor.

Ingen förening har behövt söka utan stödet kommer att skickas ut direkt.

Hur kan detta svida?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *