Nyheter

Waggeryds Museiförening har haft årsmöte i Magnisa stuga

Nyheter Med Thore Ohlsson som mötesordförande blev det en trivsam föreställning med redovisning av vad som hände under 2021 och vad föreningen planerar 2022.

De stora händelserna under 2021 var utgivningen av boken ”Välkommen till Götafors”,  upprustningen av Henningas sommarlada och och utbyggnaden av Magnisa stugas redskapsbod. Bernt Magnussons har påbörjat förnyelsearbetet med stugans trädgård. På grund av coronapandemin genomfördes Hemvändardagen med boksläpp och Vaggerydsdagen som utomhusaktiviteter.

Till hemvändardagen i år kommer ytterligare en bok med anknytning till Vaggeryd – ”Så blev mitt liv” av speedwayföraren och entreprenören Dan Forsberg, född i Götafors.

Lars Erik Joakimson omvaldes som ordförande och Eva Eliasson och Elisabeth Sandahl avtackades för mångårigt engagemang i styrelsen. Som nya ledamöter invaldes Linda Nydenmo och Martina Ojala.

Efter kaffe med traditionsenlig semla berättade Kenneth Åberg om sitt liv som bankman under rubriken ”Från lackstång till internetbank”. Han belyste den hisnande teknikutveckling som banken genomgått under hans 40-åriga yrkesliv. Igenkänningens glädje var stor när han berättade om Lyckoslanten, Spara och Slösa och skolsparandet och visade olika typer av sparpremier och  sparbössor.

Nästa samling museiföreningen bjuder in till blir på Bäckalyckan i slutet av april tillsammans med IOGT/NTO. Då kommer Rolf Fredriksson att berätta om Sophie Sager och den Sagerska familjen.

Thomas Bergqvist, sekreterare och Thore Olsson, ordförande under årsmötet.  [1/7]

Vivi och Tomas Johansson sköter ekonomin och fick en blomma från föreningen.  [2/7]

Elisabeth Sandahl och Eva Eliasson avtackades.  [3/7]

Kvällsfika med semla.  [4/7]

Många runt borden i Magnisa stuga.  [5/7]

Kenneth Åberg berättade om utvecklingen inom bankens värld.  [6/7]

Linda Nydenmo och Martina Ojala nya ledamöter i föreningen tillsammans med Lars Erik Joakimson.  [7/7]

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *