Nyheter

Waggerydsdagen får stöd

Nyheter Idag uppmärksammade Sparbanksstiftelsen Alfa arbetet med Waggerydsdagen

Clemens Svensson och Håkan "Pallis" Gustafsson  [1/3]

Pengarna på plats  [2/3]

Muntert på Swedbank  [3/3]

Idag på förmiddagen var det samling på Swedbank i Vaggeryd med anledning av att Sparbanksstiftelsen Alfa överlämnade ett ekonomiskt stöd till Waggeryds IK för arbetet med Waggerydsdagen. Stödet är på 25 000 kronoroch ges för att stödja och uppmuntra viktiga händelser och aktiviteter som till exempel Waggerydsdagen.

– Det är fantastiskt roligt och välkommet, säger Håkan ”Pallis” Gustafsson som är drivande i arbetet med Waggerydsdagen. Det blir ett bra tillskott för att kunna erbjuda bra artister som uppträder under dagen och tillägger att budgeten för enbart artister passerar 100 000 kronor.

Han berättar att det lokala  näringslivet är basen i finansieringen och dessutom får de i år ett stöd från Region Jönköping, men dagens 25000:- ger ett gott tillskott och är samtidigt en uppmuntran till fortsatt engagemang.

Årets artister är John Lundvik, Lena-Maria Vendelius och Hanna Ferm.

I år kommer det att vara aktiviteter och uppträdanden i centrum, samtidigt som affärerna visar upp vad de har att erbjuda. Waggeryds Museiförening finns vid Magnisa  stuga och nytt för i år är att Götaströms Fordonshistoriska Klubb kommer att visa upp sig på Östergatan.

Waggerydsdagen har arrangerats sedan 1974 och hette inledningsvis WIK-dagen, men bytte namn i mitten på 90-talet för att få en bredare bas och ökat intresse, men det är fortfarande WIK som är arrangör.

Sparbanksstiftelsen Alfa representerades av Clemens Svensson som berättade om stiftelsen.

– Stiftelsen är en av storägarna i Swedbank och har till uppgift att stödja lokalt engagemang, säger Clemens Svensson. Han fortsätter med att man kan söka pengar för olika initiativ inom näringsliv, kultur och utbildningsinsatser. Stiftelsen arbetar mycket med etik och moral i de val de gör när det gäller ekonomiskt stöd. Sparbanksstiftelsen ALAlfA finns i, förutom i Jönköpings län, Värmland, Västergötland och Östergötland.

– Jag är imponerad över den drivkraft som ligger bakom arbetet med Waggerydsdagen, säger Clemens och funderar en stund innan han avslutar med att det nog vore värt ett besök i Vaggeryd nästa lördag.

Taggar

Dela


2 reaktioner på Waggerydsdagen får stöd

För att informera Linus om vad
Region Jönköping jobbar med.

Läs följande text:

Region Jönköpings län ansvarar för
hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och
kultur samt för regionalt tillväxtarbete
och planering av infrastruktur.

Det handlar bland annat om att samordna utvecklingsinsatser inom områden som transportinfrastruktur, näringsliv, arbetsmarknad och utbildning. Region Jönköpings läns vision är ”För ett bra liv i ett attraktivt län”.

Helt OK att sparbanksstiftelsen Alfa sponsrar Waggerydsdagen. Men jag är mer tveksam till att Region Jönköping (läs Landstinget och sjukvårdspengar) sponsrar arrangemanget.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *