Nyheter

Wahss och Wigh säljer Digilär

Nyheter Mikael Wahss från Vaggeryd startade tillsammans med Stellan Wigh företaget Digilär men nu har företaget sålts.

Mikael Wahss. Foto: Lena Landin

Det är Natur & Kultur som förvärvat Digilär som vuxit kraftigt under de senaste åren och omsatte under 2016 drygt nio miljoner kronor. Under 2017 har bolaget haft en fortsatt stark tillväxt. Digilär leds av vd Linda Ahrgren som senast kommer från en tjänst som digital chef på just Natur & Kultur.

Digilär har i dagsläget 90 000 användare på högstadiet och gymnasiet. Innehållet är specifikt framtaget för den svenska marknaden av ämnesexperter och digitala utvecklare. De heldigitala läromedlen inkluderar interaktiva och tillgängliggörande funktioner.

Digilär förvärvas från huvudägaren Investment AB Spiltan, vars Håkan Sjunnesson konstaterar att det är svårt att se en bättre match än mellan Digilär och Natur & Kultur.

– Ja, vi har nyss anställt ytterligare tre till som börjar på måndag, noterar Mikael Wahss som kommer att jobba kvar som utvecklingschef i Vaggeryd.

– Det är riktigt häftigt att tänka tillbaka på hela den här resan som började med bara mig och min kompanjon Stellan Wigh. Tillsammans har vi drivit företaget till att bli den ledande aktören inom digitala läromedel. Nu vänder vi blad och jag måste säga att nästa kapitel verkar bli minst lika spännande. Med Natur & Kultur som ägare får vi tillgång till resurser och material för att ytterligare stärka både vår produktutveckling och vårt produktutbud, som blir störst i Sverige, avslutar Mikael Wahss.

Digilär kommer att fungera som ett fristående dotterbolag med egen produktutveckling, produktion och säljorganisation och av Digilärs 25 anställda är det 16 som hör till kontoret i Vaggeryd.

Några av Digilärs medarbetare på vaggerydskontoret. Från vänster; Simone Kamm, Ida Toftgård, Marcus Törnroth, Mikael Wahss, Martin Berggren och Cecilia Lilja.  [1/2]

Mikael Wahss och Stellan Wigh startade tillsammans Digilär 2011.  [2/2]

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *