Nyheter

Webbsänd sånggudstjänst från Betelkyrkan på Påskdagen

Nyheter Efter att coronarestriktionerna infördes har församlingarna i Vaggeryd radikalt behövt förändra sin verksamhet. Betelförsamlingen streamar alla sina söndagsgudstjänster på YouTube.

Ljudtekniker Mats-Eric Fransson  [1/9]

Sören Gustafsson, Ing-Britt Gustafsson och Annelie Gustavsson  [2/9]

Lisa Rydin, Peter Blomqvist, Sören Gustafsson, Ing-Britt Gustafsson och Annelie Gustavsson  [3/9]

Christer Gustafsson vid mixerbordet  [4/9]

Från vänster; Mirjam Kinderbäck, Kent Gustafsson, Peter Blomqvist, Sören Gustafsson, Astrid Lindberg och Stina Bjärkhed  [5/9]

Teknikerna Johan Axelsson och Martin Elg  [6/9]

Jakob Fhager-Bjärkhed predikar  [7/9]

Sångarna är från vanster; Madde Elg, Stina Bjärkhed, Lina Värmsjö och Hanna Axelsson  [8/9]

Videoinspelning sköts av Olliver Axelsson och Martin Lönnheden  [9/9]

Efter att coronarestriktionerna infördes har församlingarna i Vaggeryd radikalt behövt förändra sin verksamhet. Betelförsamlingen streamar alla sina söndagsgudstjänster på YouTube. Eftersom man kan titta i efterhand har vissa av dem haft flera hundra visningar. Man når alltså ut till betydligt fler än en vanlig gudstjänst, som kanske samlar under 100 besökare. Det går åt flera tekniker vid varje webbsändning. Församlingen har inköpt modern utrustning i form av ny dator, fjärrstyrd videokamera och en bra ljudanläggning.

I Betelkyrkan har ungdomsverksamheter som UV-Scout, Miniorer och Tonår blivit lidande. Dagledigsamlingarna, som normalt hålls varje onsdag i någon av kyrkorna, har nu varit inställda i ett år. De vanliga tisdagssamlingarna i Betelkyrkan har ersatts av en öppen kyrka för personlig andakt klockan 10-12 varje tisdag. För att församlingsmedlemmarna ska kunna träffa varandra anordnas också promenader varje söndag klockan 11.15 efter gudstjänsten, då de deltagande indelas i grupper om åtta personer.

Skärtorsdagskvällen står Betelkyrkan öppen klockan 18-20 så att det finns möjlighet för en kort personlig andakt och nattvard.

Långfredagen är det en webbsänd gudstjänst från Vaggeryds kyrka.

Normalt sett anordnar Betelförsamlingen en sånggudstjänst varje Långfredag. Det brukar då bli fullsatt kyrka, vilket innebär över 200 personer. I år ersätts den av en webbsänd sång- och musikgudstjänst på Påskdagen. I gudstjänsten, eller konserten, blir det predikan av Jakob Fhager Bjärkhed, medverkan av församlingens ungdomsledare Erika Alfredsson och sång av manskör och tre andra körkonstellationer. Sånggudstjänsten släpps på YouTube på Påskdagen klockan 10. Länk dit finns på betelvaggeryd.se.

Foto: Lars-Evert Eskilsson

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *