Nyheter

WIK-boken: Värd sitt pris i guld

Nyheter Det är lätt att gå till överdrifter men inte när man ska presentera Kåre Bobergs bok om Waggeryds IK 100 år. Även om kilopriset för guld är över en halv miljon så får vi nog säga att boken är värd sin vikt i just guld.

Kåre Boberg berättar om WIK-boken  [1/5]

Nostalgi  [2/5]

Bara att bläddrar på...  [3/5]

..fina bilder...  [4/5]

...och mycket att läsa  [5/5]

Kåre Boberg har varit den sammanhållande kring boken, men har haft stöd av flera andra.
Noteras kan att boken inte släpps förrän den 29 augusti men vi har fått ett recensionsexemplar och nu på onsdag har IOGT/NTO två samlingar där Kåre berättar om boken.

1970 presenterades en bok om WIK 50 år men den och den nya går inte att jämföra. 100-årsboken inbjuder till fantastisk läsning genom alla fina bilder och är välredigerad. Den är helt enkelt en guldgruva för en nostalgiker men även förd den som vill läsa mer om WIK på senare år.

• Började hösten 2018
Kåre har haft boken i åtanke i många år och han tog upp mängder med klippböcker och annat till vår redaktion på Skillingaryd.nu där det var tänkt att Kåre skulle börja skriva boken. Denna idé övergav han så småningom men inte att skriva boken. den 12 oktober 2018 satte han igång på allvar.

I samarbete med Waggeryds Museiförening har nu 1 000 exemplar tryckts och åtskilliga av dem lär snabbt bli sålda. Det är helt enkelt ett praktverk där man står ståpäls och rysningar när man bläddrar igenom den och fastnar här och där för en del av de fantastiska ögonblicken i klubbens historia.
Det handlar långt ifrån bara om glansåren med division 2-fotboll i mitten av 1950-talet. WIK är så mycket mer även om just de åren var speciella. Sven ”Gliet” Eliassons bilder från dessa åren har betytt mycket.

• Skriver fler böcker
Det är bara att gratulera alla som är intresserade av ett stycke småländsk idrottshistoria och Kåre Boberg bör nu vara gjuten att få kommunens kulturpris. Han är ju inte bara mannen bakom denna bok utan även i den i år 60-årsjubilerande Byarums Hembygdsförenings Årsskrift. Hans far var i många år sammanhållande och så småningom kom Kåre in i bilden.

Kåre berättar en hel del om de tidigare åren men lyfter även fram ledare och andra som ibland är lite doldisar.

– Jag känner mig nöjd, fått som jag ville ha det, säger Kåre och tackar alla andra som varit delaktiga i bokens tillkomst.

Taggar

Dela


2 reaktioner på WIK-boken: Värd sitt pris i guld

Fantastiskt Kåre! Du är värd all respekt för arbetet du har gjort med boken! Ska bli så roligt att ta del av den.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *