Nyheter

WIK slår ett extra slag för bandyn

Nyheter WIK bandy har haft lite förstart på Movalla innan de får sin egen is i Vaggeryd, förhoppningsvis i mitten av november.

WIK har vi haft två prova-på tillfällen och det har kommit några nya deltagare som vill testa på bandy fast på hockeyisen på Movalla i Skillingaryd.

– Anledningen till att vi kör på lite extra nu är att vi har märkt att det inte kommit in så många nya yngre deltagare till bandyn. Under pandemiåren var det jättemånga men då var det ju stängt på många andra ställen. Det finns många andra sporter som vi konkurrerar med. Vi försöker uppmana till att hålla på med flera olika idrotter därför har vi till exempel haft kontakt med SIK så vi inte lägger träning samma dag. Vi tror att man fortsätter längre och man håller på med olika idrotter, berättar Andras Emilsson som är en av tränarna i WIK bandy.

– Bandyn hamnar ju lite efter. Ishockeyn har ju is tidigt därför försöker vi göra en grej om att vi finns här också även om vår is inte är spolad än. Håller man på med fotboll så är ju bandyn en perfekt vintersport i och med att säsongen inte är så lång. Sporten passar både tjejer och killar. Vi kör med mixade lag med både tjejer och killar, det är jättekul och det fungerar riktigt bra, fortsätter Andreas.

WIK erbjuder uthyrningsväskor som man kan hyra för en säsong för att man ska kunna prova på utan att man ska behöva köpa in allt för det kan bli ganska kostsamt. Uthyrningsväskorna innehåller allt utom skridskor; benskydd, armbågsskydd, byxor, hjälm, handskar och strumpor. 

– Barn kan ju vara lite veliga när det gäller vilken sport man vill fortsätta med. Då är ju detta ett bra alternativ om man vill prova för att slippa köpa allt nytt. 

– En vanlig uppfattning om bandyn är att det är kallt och blött på idrottsplatserna. Det är nog mest föräldrarna som upplever det, barnen klagar aldrig. Det kan regna hur mycket som helst men de säger ingenting. Ofta är det ju föräldrarna som begränsar vilka aktiviteter som barnen vill ha. Vi har bättre förutsättningar på många år att göra och hålla bra is tack vare vår styrelse, Vaggeryds idrottsplats, och de duktiga vaktmästarna.

– I oktober kommer vi att ha en informationskväll för föräldrar där vi berättar om bandyn och vilka skydd man behöver bland annat. Mer information om detta kommer. Dessutom firar WIK bandy 100 år nästa år och det vill vi uppmärksamma. Vi vill ju gärna att bandyn ska fortsätta att leva vidare, avslutar Andreas Emilsson.

Hela gänget från WIK bandy som tränade på Movalla under lördagen som gick.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *