Nyheter

Williamsson svarar Toftgård

Nyheter Kenth Williamsson (S) svarar P O Toftgård om cykelvägar.

Svar på debattartikeln ”Vaffö” gör de på detta viset?

Vägen mellan Skillingaryd - Toftyeryd

Cykelvägen Skillingaryd- Tofteryd/Linnesjön är ett Socialdemokratiskt förslag som sent om sidor gick igenom efter animerad debatt och med knapp majoritet fick stöd på fullmäktiges möte i Tofteryd. Du P-O röstade som tjänstgörande ersättare för förslaget, men var vi har C i frågan idag känns lika otydligt som det varit sedan frågan som sagt väcktes och drevs av oss Socialdemokrater.

Du skriver bland annat att beslutet som Femklövern tog i budgetberedningen om att stoppa projektet på grund av att det inte ansågs påbörjat är felaktigt och att detta beslut dessutom riskerar projektets framtid då avtalet med försvaret är tidsbegränsat.

Exempelvis är första sträckan: Badplatsen – väg 806 redan färdigbyggd. Markavtal med berörda markägare har redan slutförts liksom arkeologiska undersökningar och skogsavverkning.

Vi Socialdemokrater delar åsikten om att investeringen är påbörjad. Därför yrkade vi på att cykelvägen till badplatsen skulle godkännas så att projektet skulle kunna startas då vi ser det som viktigt inte minst ur ett säkerhetsperspektiv. Inte minst med tanke på alla barn och ungdomar som tar sig dit på cykel på somrarna. Detta röstade tyvärr de borgerliga partierna och miljöpartiet emot. Frågan är om cykelvägen blir verklighet? En fråga du rimligtvis skall ställa till dina partikamrater.

För Socialdemokraterna i Vaggeryds kommun

Kenth Williamsson, gruppledare

Taggar

1 reaktion på Williamsson svarar Toftgård

Kent håller med dig det är en skandal ur säkerhetsskäl att påbörja en cykelväg o sedan avsluta för ekonomiska skäl..är pengarna mer värda än människor liv, åker själv med tandemcykel på Tofterysds vägen…man kan ju undra om någon av femklöverns ledamöter har tagit sig en cykeltur på Tofterysds vägen? Har ni inte! så gör det innan det är försent….och visa lite ansvar….

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *